Natuur in Zeeland

Ontdek groepsactiviteiten in Zeeland 

Weet je nog, vroeger dat je een weekendje weg ging met je opa of oma naar de camping in Zeeland? Ik weet niet of het bij jullie ook zo is, maar volgens mij is iedereen weleens met de familie op vakantie geweest in Zeeland.   

Het is ook een prachtige vakantiebestemming, overal waar je bent in Zeeland zie, ruik of hoor je de zee om je heen. De zee heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van de provincie. Want wist je dat door verschillende overstromingen de meeste natuurgebieden zijn ontstaan in Zeeland? Hierdoor ervaar je vaak dat de zee samen gaat met het land. Ook als je met de bewoners praat krijg je veel te horen over de rijke historie die Zeeland heeft op de zee. Zeeland is opgedeeld in eilandjes, maar wat is er eigenlijk te doen?


Inspiratie nodig voor groepsactiviteiten in Zeeland?


Groepsactiviteiten in Zeeland

Wat te doen in Zeeland?

Aangezien Zeeland, zoals de provincie al verklapt, aan de zee ligt ontkom je er niet aan om de zee te bezoeken. Aangekomen op het strand is er van alles te doen. Denk maar eens aan een fijne zonnige dag, terwijl jij met jouw vriendengroep lekker ligt te zonnen op het strand. Of ga met de schoolgroep tijdens kamp strandjutten, ideaal voor in het najaar. Wie vindt het meest bijzonderste voorwerp? Naast dat het ook nog eens heel educatief is, maak je ook meteen het strand schoon. Lekker bezig!   

Uitwaaien op het strand

Op het strand genoeg te doen dus, maar wat is er te doen op het water denk je dan? Uiteraard hebben wij ook aan de waterliefhebbers gedacht, want ook hier kan je met behulp van een gids heerlijk varen. Het voordeel van een gids is dat jij allereerst niet zelf hoeft te varen en dus geen vaarbewijs nodig hebt. 

Ten tweede weet hij alle leuk stekjes te vinden waar je normaal als toerist nooit kan komen.   

Ten derde kan de gids je laten zien waar de zeehondjes zich verschuilen. Deze leuke dieren kom je bijna overal tegen in Zeeland. Vergeet vooral je camera niet als je zeehonden gaat spotten met jouw groep! 

Ontdek de geschiedenis van Zeeland

Ontdek de rijke historie van Zeeland tijdens een citytrip langs historische steden. Vroeger was Zeeland erg belangrijk in verschillende tijden zoals de tijd van tachtigjarige oorlog bijvoorbeeld. Hier zie je nog steeds monumenten van terug. Zo loop je in Middelburg nog langs verschillende pakhuizen die uit die tijd stammen. Vergeet vooral ook niet langs de stad Sluis te gaan. Sluis is een waar trekpleister voor de toeristen. De stad staat vol met leuke winkeltjes, terrassen, restaurants en historische monumenten. Je bent echt een dagje zoet wil je de hele stad zien, om vervolgens moe maar voldaan af te sluiten met een hapje en een drankje op één van de velen terrasjes.

Ontdek meer tips voor groepsactiviteiten in Zeeland in onderstaande blog:

  • Tips voor groepsactiviteiten in Zeeland
Reactie plaatsen