Zuid-Limburg natuur

Groepsactiviteiten in Limburg

Ah! lekker groepsactiviteiten in Limburg doen.. Het prachtige Limburg met haar karakteristieke heuvellandschap. Net even iets anders dan de andere provincies in Nederland. Hier krijg je echt even het gevoel alsof je in het buitenland op vakantie bent! 

Een groepsaccommodatie in Limburg is makkelijk te vinden, maar wat is er te doen in Limburg? Daar hebben wij de oplossing voor! Want in de volgende alinea's lees je over de mogelijke groepsactiviteiten in Limburg. Veel plezier!


Ben jij klaar voor een paar super leuke tips voor groepsactiviteiten in Nederland? Hier komen ze:Landschap Limburg

Wat te doen in Limburg?

In Limburg is er voor jong en oud wat te doen! Al ben je met je opa en oma opstap, vrienden of misschien wel met de zorggroep je kan voor iedereen wel een activiteit vinden. Kenmerkend voor Limburg is het avontuur wat om de hoek ligt. Prachtige bossen die je zelf kan ontdekken met de fiets of de benenwagen. Ook zijn er verschillende grotten waar je met behulp van een gids een rondleiding kan krijgen.

(Tip: Het is vrij fris onder de grond, dus trek wat warms aan 🥶) 

Groepsaccommodaties voor zorggroepen in Nederland huren? Bekijk ons ruime aanbod voor zorggroepen met; ✔ Laagste prijs garantie ✔ Aangepaste groepsaccommdaties je kan voor iedereen wel een activiteit vinden. Kenmerkend voor Limburg is het avontuur die om de hoek ligt. Prachtige bossen die je zelf kan ontdekken met de fiets of de benenwagen. Ook zijn er verschillende grotten waar je met behulp van een gids een rondleiding kan krijgen. (Tip: Het is vrij fris onder de grond, dus trek wat warms aan.)

Alles voor de sportieveling in Limburg

Daarnaast is Limburg een waar walhalla voor de fanatieke fietser   . Door haar bergachtige landschap is het een populaire bestemming voor wielrenners die hun hart kunnen ophalen tijdens prachtige routes. Je kan zelfs routes fietsen zoals de Amstel Gold Race of de ronde van Limburg, net zoals de echte profs op de televisie zware klimmen overwinnen. Ook de mountainbiker kan heerlijk door de bossen heen scheren. 

Limburg kent een tal van MTB-routes, kijk eens op komoot.nl voor de 20 mooiste mountainbike routes. 

Ontdek de historie van Limburg

Niet zo'n sportieveling? Niet getreurd, we hebben ook aan jou gedacht! In Limburg kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de geschiedenis van Limburg te ontdekken. Door haar rijke historie zijn er nog veel oude gebouwen zoals kerken en monumenten in haar volle glorie terug te vinden. In Maastricht vind je bijvoorbeeld de Sint-Servaasbasiliek terug één van de oudste nog bestaande kerken van Nederland. 

Uiteraard niet te vergeten is het drielandenpunt, gelegen vlakbij het hoogste punt van Nederland. Hier kan je onder andere prachtig wandelen en zelfs proberen om uit een doolhof te komen.... lukt het jullie wel?   

Een stedentrip door Limburg

Tegenwoordig wordt een stedentrip als groepsactiviteit steeds populairder, zo ook in Limburg. Wat ook niet gek is, want Limburg kent veel prachtige steden waar je lekker kan shoppen, slenteren en ontdekken. Om te beginnen heb je de hoofdstad Maastricht, ideaal voor een dagje shoppen om daarna te ontspannen op één van de vele terrasjes op het ‘Onze Lieve Vrouweplein'. Komen wij jullie tegen op het terras?   

Naast Maastricht heb je nog Roermond die jou een groot winkelaanbod biedt gelegen aan de Maasplassen. Om echt wat te leren over de historie van de tweede wereldoorlog kan je het best naar Venlo gaan, aangezien Venlo vlakbij de Duitse grens ligt was het een belangrijk onderdeel van die tijd. Ontdek zelf hoe Venlo is ontstaan en ervaar de Venlose Cultuur.

Kortom genoeg mogelijkheden om wat te doen in Limburg! Wil jij specifiek tips over groepsactiviteiten in Limburg? Bekijk dan onze blog vol met verschillende tips voor groepsactiviteiten per groep in Limburg. 

Reactie plaatsen