Groepsaccommodatie Groningen studentenstad verblijven

Tips voor groepsactiviteiten in Groningen

Groningen… klinkt als ver weg en onbekend. Dat komt omdat Groningen vroeger weinig toerisme kende. Tegenwoordig is dat wel anders met prachtige bezienswaardigheden zoals het Lauwersmeer en de stad Groningen. 

Ook is Groningen dichterbij dan je denkt 😉 Binnen een uur ben je vanuit de randstad al in het prachtige Groningen. Daarbij is het Groningse landschap om naar huis te schrijven zo mooi. Kenmerkend is de uitgestrekte en ongerepte natuur. De Groningse natuur staat daarom ook wel bekend als ruig. Toch geeft het een uitnodigende sfeer en wil je de hord op als je in Groningen bent.

Oké, je weet dus wat voor plekjes er zijn in Groningen, maar wat is er hier dan te doen? In de volgende alinea’s lees je over verschillende groepsactiviteiten in Groningen die je mogelijk kan doen met jouw groep.

Doe je gordel om, want we vliegen langs prachtige groepsactiviteiten in Groningen!

  • Pssst.. jij daar, nog opzoek naar een groepsaccommodatie in Groningen zodat je meerdere groepsactiviteiten kan doen?

Groepsaccommodatie in Groningen de zeehondencreche pieterbuuren

Wat te doen in Groningen?

Om te beginnen beschikt Groningen over een geweldig mooie stad. Wist je trouwens al dat de stad Groningen voor ¼ uit studenten bestaat?    Dit geeft de stad een levendige sfeer en er is genoeg te doen voor jongeren. Groningen biedt fraaie winkelstraten, met oude panden die omgetoverd zijn tot winkeltjes en boetieks. De groene parken, verstopte hofjes en marktjes wisselen elkaar af terwijl jij door deze mooie stad wandelt. 

Een aanrader voor een groepsactiviteit is dan ook een tour door de stad Groningen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer om door Groningen te reizen. Uiteindelijk kan je na een ontdekkingsreis heerlijk neerploffen in het zonnetje op één van de velen terrasjes onder de martinitoren. Klinkt goed toch?   

Ontdek het Groningse landschap

Na al dat slenteren door de stad ben je vast opzoek naar iets uitdagends, avontuurlijk of rustgevends. Dit vind je allemaal terug in het Groningse landschap. Door de ligging van Groningen ben je binnen no-time bij de zee. Hoe vet klinkt het dan om over die zee te lopen? 

Geniet van de vogels, de natuur en de zee terwijl je aan het wadlopen bent. Een populaire plek om te wadlopen in Groningen is het pittoreske plaatsje Lauwersoog. Lauwersoog is één van de vele vissersdorpjes van Groningen, waar je geweest moet zijn.

Vaar door Groningen

Naast de zee kan je ook genieten van de flora en fauna van Groningen terwijl je gebruik maakt van een bootje, kano of suppen. Aangezien dit ook erg populair is in Groningen zijn er meerdere locaties waar ze dit verhuren of mogelijk is.   

Een leuke vaarroute voor een grote groep is bijvoorbeeld van Delfzijl naar Oudezijl via Groningen. Je start bij Delfzijl waardoor je via het Eemskanaal richting Groningen vaart. Nadat je heerlijk hebt rond gedobberd in de grachten van Groningen zet je koers naar de hoofdplaats van midden-Groningen, Hoogezand. Als je Hoogezand uit bent vaar je richting Winschoten, ook wel de molenstad genoemd. Uiteindelijk volg je het Westerwoldse Aa, waardoor je weer in de Eems uitkomt. Zo maak je eigenlijk een heel mooi rondje Groningen.

Tip: Wil je alle steden en dorpen goed bekijken? Maak er dan een weekendje weg van en overnacht in een groepsaccommodatie in Groningen met de gehele groep.

Voor meer tips moet je de blog over groepsactiviteiten tips in Groningen eens lezen!

  • Groepsactiviteiten tips in Groningen
Reactie plaatsen