Wat-te-doen-in-Friesland?

Groepsactiviteiten die je gedaan moet hebben in Friesland

Friesland de trots van het Noorden! Met een prachtig landschap, veel water, de Waddeneilanden en hun eigen taal mogen de inwoners oprecht trots zijn op hun provincie. Vaak worden de Friezen gezien als een stug volk die niet te verstaan zijn. Maar eenmaal een paar dagen in deze mooie provincie en je merkt dat de Friezen juist heel behulpzaam zijn en vriendelijk. 😊

Ook bezit Friesland prachtige landschappen kenmerkend hierin zijn de velen recreatiegebieden met water. Niet gek dus dat Friesland het meeste toerisme binnenkrijgt door deze prachtige rivieren, slootjes en plassen. Maar wat is er dan te doen in deze waterige provincie? Je leest in de volgende alinea’s over leuke groepsactiviteiten in Friesland die je gedaan moet hebben als je daar verblijft met een groep.

  • Ben je trouwens nog opzoek naar een groepsaccommodatie in Friesland? Bekijk dan eens ons aanbod, misschien zit er wel wat leuks tussen!

Vind hier passende groepsactiviteiten in Friesland!

tips-groepsactiviteiten-in-friesland

Wat te doen in Friesland?

Wat is nou de ultieme groepsactiviteit om te doen in het waterige Friesland? Precies, lekker met de boot varen over de kronkelende riviertjes en over grote plassen. Stel je eens voor het is een warme zomerdag, eigenlijk te warm om iets actiefs te doen en je ligt lekker te zonnen op jullie gehuurde boot. Af en toe kan je nog een afkoelende duik nemen of een verkoelend drankje terwijl je nergens zorgen over hoeft te maken. Dat klinkt toch als het echte vakantiegevoel? Vind ik ook!   

Het enige waar jij je nog druk om moet maken is de keuze tussen wat voor boot je wil. Kies je voor een motorjacht, een zeiljacht, een zeilboot of een sloep. Voor routes en bootverhuur kan je een kijkje nemen op botenverhuurfriesland.nl. Zij bieden naast bootverhuur ook praktische informatie en tips over varen. Ideaal voor vriendengroepen of familiegroepen.

Actie en spanning op het water

Ben jij op stap met meer een groep die zoekt naar actie en belevenis? Dan is misschien een groepsactiviteit zoals waterskiën, windsurfen, wakeboarden, suppen, kitesurfen of kanoën meer voor jullie. In Friesland heb je veel meren en plassen waar dit allemaal mogelijk is. Eén van die mooie locaties is het Tjeukemeer. Een zeer fraai recreatiegebied met een interessante geschiedenis. Zeker een aanrader om te ontdekken hoe het meer is ontstaan. De tip van sluier geven we weg: Het verhaal gaat over twee zussen.    Wil je meer weten? Deze geschiedenis is terug te vinden langs de wandel- en fietsroute om het meer heen. 

Op het meer zelf kan je eindeloos veel groepsactiviteiten ondernemen. In populariteit groeiend is suppen. Als je er nog nooit van hebt gehoord dan klinkt het vrij apart, maar als je het eenmaal gedaan hebt dan ben je al gauw verkocht. Om te suppen heb je een surfplank en een peddel nodig, meer is het niet. Daarbij kan je op het Tjeukemeer door haar rustige water fijn suppen langs de kant en door onontdekte watertjes. 

Naast het genieten van wat alles om je heen terwijl je aan het suppen bent is het nog eens een work-out voor je lichaam. Want wist jij dat je tijdens een uurtje suppen, maar liefst 200 calorieën verbrand? 😱 Leuk, actief en gezond om te doen met vrienden, met je collega’s of zelfs met je familie

Wil jij meer specifieke tips over groepsactiviteiten in Friesland? Bekijk dan onderstaande blog:

Reactie plaatsen