Groepsactiviteiten in Drenthe

Onvergetelijke groepsactiviteiten in Drenthe   

Drenthe, de provincie van de natuur!   Duik in de natuur die Drenthe heeft te bieden. Velen zijn je al voorgegaan en hebben al verschillende natuurgebieden ontdekt. 

Het prachtige Drenthe bezit drie Nationale Parken: Het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentse Aa. Stuk voor stuk prachtige landschappen die allen iets eigen hebben. Zo kan je in het Dwingelderveld genieten van heidenvelden, terwijl in het Drents-Friese Wold uitgestrekte bossen je opwachten of ontdek in het Drentse Aa de kronkelende beek die door het gebied heen slingert. Kortom veel natuurgebieden waar je ook veel groepsactiviteiten kan doen voor jong en oud. 

Ontdek groepsactiviteiten in Drenthe middenin de natuur

Groepsaccommodaties huren in Drenthe Nederland bij de hunnebedden

Wat te doen in Drenthe?

Allereerst moet je het prachtige Drenthe zelf ontdekken. Waan je een weg door verschillende natuurgebieden en kijk goed om je heen om alles in je op te nemen. Vergeet ook niet om af en toe eens even stil te staan, want het is zo ongelofelijk veel. Trek je stevige schoenen aan en maak een prachtige wandeling door de fraaie natuur van Drenthe. 

Om een voorbeeld te geven van een leuke omgeving, is het wandelgebied in het Dwingelderveld. Je begint hier ten allen tijden bij het bezoekerscentrum, waar je zelf kan kiezen voor de moeilijkheid van de route. Wandel je een lange route of een korte?    

Daarbij zijn sommige paden ideaal geschikt voor mindervaliden, zodat je ook met de zorggroep op pad kan gaan. Andere zijn dan weer gefocust op kinderen een leuke groepsactiviteit voor schoolgroepen misschien? Als je meer van spanning houdt dan kan je ook bij het Dwingelderveld terecht, want zij zijn één van de weinige Nationale Parken die ook ’s nachts open zijn. Wil je meer informatie over wandel- of fietsroutes in Drenthe bekijk dan de website van staatsbosbeheer.

Ontdek de vrijheid

Het bos geeft een echte sfeer vrij. Je komt dichtbij de natuur waardoor je alle zorgen van je af kan laten glijden en echt kan genieten van de vakantie. Hoe leuk is dat dan om nog een stapje verder te gaan? Weer terug naar onze roots? Klinkt het interessant, ga dan een dagje survivallen. 

Heerlijk bezig zijn in de natuur terwijl je een vuurtje moet maken. Wellicht bouw je samen een prachtige hut of een boot om naar de overkant te varen. Uitstekend voor een teambuildingweekend met je collega’s of voor schoolgroepen zoals kamp. In Drenthe zijn er verschillende locaties waar je kan survivallen, ontdek het zelf en kies de locatie die bij jullie groep past!

Meer informatie over groepsactiviteiten in Drenthe of gewoon meer inspiratie opdoen? 

  • Bekijk dan onze blog over groepsactiviteiten tips in Drenthe.   
Reactie plaatsen