mooie natuurgebieden

Groepsactiviteiten tips in Brabant

Brabant, de provincie van gezelligheid, carnaval en waar altijd wel wat te doen is! 🥳 

Een levendige provincie met veel variatie in groen. Je vindt zeer fraaie natuurgebieden terug in Brabant, voorbeelden hier van zijn de welbekende Biesbosch, zandvlaktes als De Loonse en Drunense Duinen en De Groote peel. Afgewisseld met bruisende steden zoals Breda, Eindhoven, Den Bosch lijkt het alsof de provincie zich heeft genesteld in de natuur. 

Daarnaast spreken de bewoners van Brabant ook een prachtig dialect net even iets anders dan Nederlands. Waardoor je echt een vakantiegevoel krijgt als je verblijft in een groepsaccommodatie. Maar met al die pracht en praal moet er nog wel wat te doen zijn natuurlijk! In de volgende alinea’s lees je verschillende tips voor groepsactiviteiten in Brabant.

Ervaar de Brabantse gezelligheid terwijl je bezig bent met een leuke groepsactiviteit 

Groepsaccommodatie in Noord-Brabant in de bossen met dieren

Wat te doen in Brabant?

Stel je eens voor je hebt vanmorgen je stevige schoenen aangetrokken en staat klaar om met jouw groep richting het bos te gaan in Brabant. Aangekomen ruik je al de geur van mos, schors en gras je kant opkomen. 

Maar wat ga je dan doen?   Kies je voor een wandeling, een fietsroute, mountainbike parcours of iets heel anders? Uiteraard is alles mogelijk, maar zoek je naar spanning en avontuur dan is een bezoekje aan het klimbos echt een aanrader. 

Bekijk het bos vanaf de toppen van de bomen en klauter hangend aan een touw langs grote takken. Ook al heb je hoogtevrees er is voor iedereen een apart parcours. Voor de ervaren klimmers die de hoogte in willen of de beginner. 

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij klimenavonturenbos in brabant naast dat zij een leuk klimbos hebben bieden ze ook de mogelijkheid om andere groepsactiviteiten te ondernemen. Zoals mountainbiken, GPS-tocht, boogschieten en zelfs voor mensen met een beperking zijn er activiteiten te doen.

Stedentrip door het gezellige Brabant

Wil je genieten van de Brabantse gezelligheid onder het genot van een drankje of gewoon weten waar die gezelligheid vandaan komt? Ga met jouw groep dan op stedentrip! Pak de auto, laat hem vol en ga langs verschillende steden in Brabant. 

Om te beginnen bij Breda, een stad die gastvrijheid uitstraalt. Kies je in Breda voor een stadswandeling of een andere groepsactiviteit zoals shoppen. Daarna kan je door naar een stad als Tilburg, waar de historie van de stad nog goed is terug te vinden. Iets meer naar het noorden ligt ’s-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd. In deze stad kan je genieten van typische culinaire gerechten zoals een Bossche bol. Zeker een aanrader om tijdens de stadswandeling ééntje te scoren bij de plaatselijke bakker! 🤤 

In Eindhoven aangekomen moet je eigenlijk een optreden van Guus Meeuwis meepakken, want dat is echt een feest. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om andere steden te bezoeken en op een andere manier jouw stedentrip in te richten. Dus wat gaan jullie doen tijdens jullie stedentrip?

Opzoek naar specifieke tips per groep in Brabant lees dan ook de blog:

Reactie plaatsen