Wat te doen in Flevoland?
11 februari 2022 
5 min. leestijd

Wat te doen in Flevoland?

‘Wat te doen in Flevoland?’ Dit vragen veel mensen zich vaak af.

Bij de provincie Flevoland denken veel mensen aan de Flevopolder die vol staat met windmolens. Maar Flevoland is veel meer dan dat. Lees in deze blog de verschillende activiteiten die jij kan doen in Flevoland.

Voor ik het vergeet te vragen. Heb jij al een groepsaccommodatie geboekt in Flevoland?  

Inhoudsopgave:

wat te doen in flevoland windmolens

Voor de leukste tijd ga je een weekendje naar Walibi in Flevoland!

Flevoland Walibi is het grootste attractiepark in? Juist… in Flevoland natuurlijk.   Een weekendje Walibi in Biddinghuizen is hét antwoord op de vraag 'wat te doen in Flevoland?' en is daarnaast voor veel jongeren het perfecte uitje. Walibi heeft plek voor iedereen! Kijk misschien ook even naar een groepsaccommodatie in Flevoland voor jouw vriendengroep om je weekendje Walibi compleet te maken!

wat te doen in flevoland walibi

Achtbanen van Walibi Nederland zijn spectaculair.

Wat te doen in Flevoland voor alle water liefhebbers onder ons?

Zwemmen in de Eemhof, wie heeft dat nou nog niet gedaan? Als je dit nog nooit hebt gedaan, zou ik er zeker een keertje heengaan. Het zwembad in Flevoland ligt in de Nederlandse gemeente Zeewolde aan het Eemmeer. Een dagje naar de Eemhof met jouw familiegroep gaat goed samen met een overnachting in een groepsaccommodatie in Flevoland  

 wat te doen in flevoland eemhof flevoland zwembad

Zwembad de Eemhof heeft een glijbaan van maar liefst 11 meter hoog!

Altijd al eens willen karten in Flevoland?

Wat te doen in Flevoland voor alle sportievelingen onder ons? Dat is een hele goede vraag. Voor deze mensen is namelijk karten in Flevoland zeker een aanrader. Bij het outdoor circuit van Kartbaan Lelystad kan je met hoge snelheden je tegenstander proberen te verslaan. Maar maak het niet te competitief want misschien deel jij met jouw vriendengroep nog wel een groepsaccommodatie in Flevoland samen.  

wat te doen in flevoland karten

Karten in Flevoland met een maximale snelheid van 120 km/u!

Welk natuurpark ga jij bezoeken?

Maar wat te doen in Flevoland voor alle mensen die niet houden van een actief dagje. Flevoland biedt voor jou het beste natuurpark aan om even tot rust te komen. Neem als voorbeeld de Oostvaardersplassen, gelegen tussen Almere en Lelystad. Een natuurgebied waar je tijdens het wandelen even kunt bijkomen van het karten of het zwemmen.  

wat te doen in flevoland natuurpark

Oostvaardersplassen heeft unieke wandelroutes

Wat is er te doen in Flevoland voor kinderen?

Wat betreft de kinderactiviteiten is er genoeg te doen in Flevoland. Wat is er bijvoorbeeld te doen in Lelystad? Het belevenissenbos in Lelystad is voor veel kinderen een droom die uitkomt. In het grootste belevenissenbos van Nederland beleef je de mooiste avonturen. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er valt dus van alles te doen, zo is er dus ook genoeg te doen in Flevoland voor kinderen.

wat te doen in flevoland kinderactiviteiten

Grootste belevenissenbos van Nederland is de nummer 1 voor kinderactiviteiten!

Wat te doen met slecht weer in Flevoland?

Wat te doen in Flevoland als het regent, oftewel wat is echt een slecht weer activiteit? Regen is niet altijd even leuk, maar komt vaak voor in Nederland.   Maar niet getreurd! Beleef nu bij Immersive de ultieme race experience in de exclusieve 4D race simulatoren met Virtual Reality. Bij Immersive kan je Virtual Reality racen met je vrienden tot aan 25 personen geschikt voor beginnende en gevorderde racers. Kijk daarom misschien ook even naar een groepsaccommodatie voor 25 personen om je weekendje in Flevoland compleet te maken.

wat te doen in flevoland met slecht weer

Virtual Reality is hét antwoord op de vraag 'wat te doen met slecht weer in Flevoland'

Wat is er te doen in Zeewolde?

Wat is er te doen in Zeewolde? Uitstekende vraag! Nu hebben we al een slecht weer activiteit genoemd dus laten we het nu van de zonnige kant bekijken.  Wat te doen in Flevoland als het mooi weer is? Tijdens de zomermaanden kan je gaan parasailen in Zeewolde bij Parasailing Nederland. Met een minimale leeftijd van 15 jaar kan je wel 100 meter de lucht in. Daarnaast heb je bij helder weer een fantastisch uitzicht over de Veluwe, Harderwijk, Zeewolde, de Randmeren en Flevoland. Ideetje! Boek anders even een groepsaccommodatie voor jouw vriendengroep zodat je niet kletsnat naar huis hoeft.  

wat te doen in flevoland parasailen zeewolde

Bij parasailen Zeewolde kan je een hoogte bereiken van 100 meter!

Wat is er te doen in Lelystad?

Aviodrome Lelystad? Zegt dat je wat? Zo niet, dan is het zeker het checken waard! Aviodrome is een luchtvaartmuseum bij Airport Lelystad waar je gerust 3 a 4 uur rond kunt kijken en is dus een goed antwoord op de vraag 'wat te doen in Flevoland?' Daarnaast kijken veel kinderen hier hun ogen uit naar alle vliegtuigen. Nu hoor ik je denken, is Aviodrome ook leuk voor volwassenen? Maar natuurlijk! Bij Aviodrome kom je ook alles te weten over de geschiedenis van de luchtvaart. Een erg leerzaam uitje in Nederland dus!

wat te doen in flevoland aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad is het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart!

Wat te doen in Flevoland als je houdt van shoppen?

Éen woord. Bataviastad! Maar wat is er allemaal te doen in Bataviastad? Bataviastad is een outlet gelegen aan het markermeer dat dagelijks geopend is. Daarnaast heeft Bataviastad 150 winkels en meer dan 250 merken. Kort gezegd is Bataviastad dé 'stad' waar je uren in kan verdwalen.  

Wil je nog meer weten? Kom dan op een later moment terug voor nieuwe tips om meer antwoorden te krijgen op de vraag 'wat te doen in Flevoland?'.  

Is Flevoland toch niks voor jou? Lees anders dan even deze blogs:


Over de schrijver
Reactie plaatsen