Hotspots Zuid-Limburg: Dé leukste plekjes op een rijtje!
16 februari 2022 
4 min. leestijd

Hotspots Zuid-Limburg: Dé leukste plekjes op een rijtje!

Hotspots Zuid-Limburg. Toen je dit in Google zocht verwachtte je vast niet het perfecte blog te vinden waarin ik je alles vertel over Zuid-Limburg en haar leukste plekjes. Wat een geluk!

Zuid-Limburg is eigenlijk niet te vergelijken met de rest van Nederland. Naast het landschap, waar het Zuid-Limburgse heuvelland schittert en de Maas zich tussen de steden beweegt, is de sfeer in dit deel van Nederland niet te missen!

Tip: voor de perfecte accommodatie, bekijk onze pagina voor groepsaccommodaties in Zuid-Limburg.

Welke hotspots in Zuid-Limburg ga jij bezoeken met je vriendengroep?

Inhoudsopgave 

1# Gulpener Bierbrouwerij.

Voor de bierliefhebbers onder ons is een bezoekje aan de Gulpener Bierbrouwerij, oftewel de Vrije Brouwer, niet te missen! Het sfeervolle dorpje Gulpen bevindt zich midden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap en bezit over een gezellig stadje met een leuk marktplein. De vrije brouwer is al sinds 1825 bezig met het brouwen van bier en je kan hier zo´n 16 speciaal biertjes proeven. Lekker! De vrije brouwer is de leukste bierbrouwerij in  Zuid-Limburg om met je vriendengroep te bezoeken. Wie van jouw vrienden gaat er kruipend naar huis?

Vrienden brengen geluk in je leven. Beste vrienden brengen bier.

 Zijn jullie nog opzoek naar een groepsaccommodatie in Gulpen? Bekijk snel ons aanbod!

2# Drielandenpunt bij Vaals

Wanneer je zoekt op: ´hotspots Zuid-Limburg´  dan verschijnt de bekendste (en hoogste!  ), plek in Limburg, namelijk het drielandenpunt in Vaals. Bij het drielandenpunt kunnen jullie als groep het spannendste labyrint van Nederland ontdekken. Hoe cool is het om te zeggen dat jullie samen in drie landen tegelijk zijn geweest? Deze trekpleister kan je niet overslaan!

hotspots zuid-limburg drielandenpunt

3# Brunssummerheide

In het lijstje: ´hotspots Zuid-Limburg´ mag het grootste heidegebied van deze regio natuurlijk niet ontbreken. Dit prachtige natuurgebied ligt in het heuvellandschap, vlak bij Heerlen. De Brunssummerheide wordt gekenmerkt door zeldzame flora en mystiek hoogveen.  Als groepsactiviteit voor 20 personen kan je onder andere mountainbiken. Wie van jouw vrienden durft de race aan?

 hotspots zuid-limburg brunsummerheide

Tip: Bekijk onze groepsaccommodaties in Heerlen!

4# Bezoek aan een wijngaard

Wijn, wijn en nog eens wijn! Klinkt dit goed? Dan is deze hotspot in Zuid-Limburg voor jou een must! Bij Wijngaard St. Martinus vinden er wijnproeverijen en rondleidingen plaats. Super leuk (en lekker   ) om te doen als groepsactiviteit in Limburg! Dit is een topper om met je vriendengroep te bezoeken.

hotspots zuid-limburg wijngaard

5# De adrenaline opzoeken in Valkenburg

Hebben jullie genoeg ontspannen in jullie groepsaccommodatie in Zuid-Limburg? Tijd voor actie! ASP Adventure in Oud-Valkenburg heeft een nieuw concept, namelijk: grotbiken! Samen met een gids gaan jullie ondergronds in het donker mountainbiken. Vet!   A GoGo Valkenburg biedt ook activiteiten aan zoals rodelen en tokkelen. Maak vooral een weddenschap wie het eerst van de Wilhelmina toren af durft! Ga je deze spannende hotspots in Valkenburg met je vrienden bezoeken?

Maak de activiteiten spannender door er een weddenschap aan te plakken!

6# Roadtrip!

Wil je nou het lijstje: hotspots Zuid-Limburg in één keer afgaan? Dat kan! Een deel van de Mergellandroute rijden is een echte aanrader. Met deze bewegwijzerde route rijd je langs de mooiste, gezelligste dorpjes en kan je genieten van de mooiste uitzichtpunten. De route is in totaal 110 kilometer lang. De route gaat langs Gulpen, Noorbeek, Epen en Slenaken. Ook kom je langs het drielandenpunt. Een andere hotspot is de Vaalserberg, wat met 322,5 meter boven NAP het hoogste punt van Nederland is!  Speel tijdens de roadtrip vooral leuke spelletjes of ga er eens uit voor een wandeling. Dan ben je elkaar minder snel zat   . Stap met je vriendengroep de auto in en gassen maar!

Hotspots Zuid-Limburg: all in one

7# Maastricht

´S nachts met je vrienden wandelend en dansend langs de Maas onder het genot van een lekker drankje. Wie wil dit nou niet? Het pareltje van Zuid-Limburg mag natuurlijk ook niet missen in het lijstje. Maastricht is een sfeervolle stad, vol cultuur en architectuur. En het echte pluspunt? Maastricht heeft een bruisend centrum. Het zit vol met leuke horeca tentjes! Een leuk groepsuitje in Maastricht is het bezoeken van een escaperoom, een City-Adventure aangaan of natuurlijk aan rondvaart op de Maas. Dit is de ultieme hotspot van alle hotspots Zuid-Limburg en moet je eigenlijk wel bezocht hebben. En wat is er nou leuker om dat te doen samen met je vrienden?

hotspots zuid-limburg Maastricht

 Geloof me, je kunt dansen. - Bier

8# Bezoek aan de Maasvallei

Wanneer het weer meezit is het Rivierpark Maasvallei een van de leukere hotspots in Zuid-Limburg om te bezoeken. Je zult daar een prachtig, dynamisch rivierlandschap zien. Met een beetje geluk kun je zelfs ook nog bevers spotten! Een leuke activiteit om te doen als vriendengroep is kanoën. Wist je dat je een grensoverschrijdende tocht kunt doen van maar liefs 137 km die de 11 Nederlandse en Belgische Maasgemeenten in het Rivierpark Maasvallei verbindt? Hiermee ga je langs de gezelligste dorpjes en de mooiste landschappen. Deze wandeling werd in april 2021 verkozen als ´Beste wandelroute van de Benelux.´

hotspots zuid-limburg Maasvallei

9# Eijsden of Frankrijk, wie zal het zeggen?

´Bonjour!´ Dit zal je vast vaak in je hoofd hebben wanneer je door het dorpje Eijsden wandelt want dit is echt net Frankrijk. Samen kunnen jullie lekker door het dorpje wandelen en lekker op het terras zitten in de Franse sferen. Ook kunnen jullie Kasteel Eijsden bezoeken en genieten van haar prachtige tuin. Verzamel je vrienden en vink deze hotspot af van het lijstje: hotspots Zuid-Limburg!

Hotspots zuid-limburg Eijsden

Bekijk voor groepsaccommodaties in Zuid-Limburg deze pagina!


Hebben jullie inspiratie nodig voor groepsactiviteiten in Zuid-Limburg? Bekijk dan zeker even het volgende blog:

Is jullie vakantie bestemming niet in Zuid-Limburg maar ergens anders in Nederland? Wellicht is dit ook interessant voor jullie:

Over de schrijver
Reactie plaatsen