Pinksterweekend weg
20 mei 2021 
6 min. leestijd

Pinksterweekend weg


Zo dat was even lekker toch? Dat lange hemelvaart weekend   . Maak je maar alvast klaar, want komend weekend staat de volgende feestdag alweer voor de deur namelijk Pinksteren. Pinksteren staat voor velen in het teken van leuke uitjes en op pad gaan met het gezin, de hele familie of met vrienden. In deze blog geven wij jou een aantal tips, die bijdragen aan een mooi en onvergetelijk Pinksterweekend!

Weet jij al wat je gaat doen tijdens Pinksteren? NIET!? Dan hebben wij voor jou de oplossing bedacht: Een Pinksterweekend weg!
Zo kan jij optimaal genieten met elkaar van die extra vrije dag. Dat wil iedereen toch?

'Boek een Pinksterweekend weg in een groepsaccommodatie'

Pinksterweekend weg

Oké een Pinksterweekend weg, maar dan? Waar ga je heen en met wie? Wat ga je doen? En de grote vraag is natuurlijk wat kun je allemaal doen tijdens een weekendje weg met Pinksteren? Tijdens de coronapandemie hebben Nederlanders de pracht van hun eigen land ontdekt. Tijdens Pinksteren worden de dagen steeds langer, worden de bomen steeds groener en worden de zonnestralen steeds warmer. Dit betekent dus lente! Er is niks leuker dan tijdens de lente er lekker op uit te gaan. Tijdens je verblijf in een groepsaccommodatie tijdens Pinksteren is er daarom altijd wel wat te beleven.

Zo kan je met een gerust hart een weekendje weg met Pinksteren met je eigen gezin bijvoorbeeld, of huur een groepsaccommodatie met meerdere huisjes zodat je toch samen met de familie op pad kan 

  • Heb jij nog geen groepsaccommodatie geboekt voor het pinksterweekend? Kijk dan snel wat er nog beschikbaar is.

Pinksterweekend weg middeleeuwse straatjes

De vraag met wie je het Pinksterweekend weg kan is dus beantwoord, maar wat ga je doen en wat mag er gedaan worden? Om jou op weg te helpen hebben wij speciaal voor jullie een paar leuke tips voor groepsactiviteiten opgesteld die je gewoon kan doen tijdens jouw weekendje weg. Tof hé!   

Duik de natuur in

De natuur in is voor de hand liggend, maar toch leuk!   Heb jij eigenlijk elk natuurgebied al ontdekt in Nederland? Denk het niet. Wat is het dan onwijs gaaf om tijdens jouw Pinksterweekend weg verschillende prachtige plekjes te ontdekken.

Het voordeel aan zoveel natuur in Nederland is het feit dat je in elk natuurgebied wel iets anders kan doen. 

'Zo is er voor iedereen wat leuks te beleven.'

Nu wil jij natuurlijk al die fraaie plekjes ontdekken in de verschillende natuurgebieden. Hoe kan je dat dan beter doen dan met een wandeling? Je kan eerst zelf bepalen welke route je loopt en ook nog eens welk tempo. Rustig even stil staan bij een mooi doorkijkplekje in Limburg of probeer voorzichtig te zoeken naar wilde dieren op de Veluwe. Wij hebben voor jullie een aantal prachtige natuurgebieden op een rijtje gezet die je niet wil missen tijdens je Pinksterweekend weg.

1. De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn natuurlijk erg bijzonder voor ons landje. De Waddeneilanden werden zelfs kortgeleden nog bekroond tot het mooiste natuurgebied van heel Nederland. Het leuke aan de Waddeneilanden is dat elk eiland zijn eigen sfeer en karakter heeft. Hierdoor kan iedereen tijdens zijn Pinksterweekend weg zich vermaken op een Waddeneiland. Tijdens een middag wadlopen ontdek je het leven van de zeebodem. Deze ervaring zul je niet snel meer vergeten  

2. Nationaal park Dwingelderveld

In het zuid-westen van de provincie Drenthe kun je het nationaal park Dwingelderveld vinden. Het nationaal park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa! Het gebied bestaat uit heidevelden met plassen en vennetjes, stuifzand en stukken bos. Zeker de moeite waard om hier een mooie wandeling of fietsroute te maken tijdens jouw Pinksterweekend weg. Tijdens een wandeling of fietstocht is de kans zeer groot dat je wilde dieren spot   . Denk hierbij een reeën, wilde konijnen, hazen en bijzondere vogels. 

3. Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen kent iedereen wel vanuit alle nieuwsberichten. Hoe leuk is het om hier dan eens naartoe te gaan en dit prachtige gebied met eigen ogen te bewonderen? De Oostvaardersplassen liggen tussen Almere en Lelystad, gelegen in de provincie Flevoland. In dit natuurgebied vind je vooral veel wilde dieren, zoals konikpaarden, edelherten en bijzondere vogels  

Pinksterweekend weg Oostvaardersplassen

Wanneer je in een groepsaccommodatie verblijft met de hele familie kan je bijvoorbeeld naar een klimbos. De kinderen kunnen dan heerlijk klimmen en klauteren in de bomen en jij misschien ook of kies je voor een lekker bakje koffie op het terras  

Klinkt wandelen en klimmen vermoeiend? Kijk dan eens of je een solex, scooter of een duurzame swingtrike kan huren. Optimaal genieten van alles om je heen zonder dat je (veel) hoeft te doen.

Voel de nattigheid

Tijdens jouw Pinksterweekend weg is het goed te merken dat de zomer weer in aantocht is, meestal gaat dit daarom ook gepaard met prachtig weer. Om verkoeling te zoeken is een meertje of rivier de ideale oplossing. Kom er achter wat er allemaal mogelijk is op en in het water. Heb jij je zwemspullen al ingepakt? Tijdens Pinksteren is het superleuk om dicht bij jullie groepsaccommodatie een bootje te huren en lekker te genieten van de omgeving. Tijdens een boottocht kom je volledig tot rust en zie je Nederland van een heel ander perspectief. Om even een pauze te nemen tijdens het varen is het gezellig om samen met je groep ergens een hapje en/of een drankje te doen. Doe eens gek en ga in plaats van met de auto, lekker met de boot naar een leuk restaurantje, café of kroeg aan het water! Een aanrader is echt de wateren rond en in Giethoorn. Prachtige routes door de natuur en het dorp  . Hou jij van snelheid? Actie? En een beetje spanning? Huur of neem dan je waterski's of wakeboard mee om achter de boot te hangen. Eventueel kan je ze ook huren bij de meeste wateren. Geen boot? Geen probleem! Want in Nederland zijn er ook verschillende kabelbanen op het water waar je achter kan hangen. Zoals bij Project 7 Cablepark in Zuid-Holland. Voor meer informatie neem eens een kijkje op hun website. 

Pinksterweekend weg Giethoorn

Je kan het zo gek maken als jezelf wilt, ga bijvoorbeeld een dagje naar het Henschotermeer in Utrecht. Middenin het bos ligt dit prachtige meer waar je kan bakken in de zon, verkoeling kan vinden in het water of de mooiste zandkastelen kan bouwen  

  • Ga opzoek naar een groepsaccommodatie in Utrecht
'Nederland en water zijn onlosmakelijk van een ander'

Hou jij van snelheid? Actie? En een beetje spanning? Huur of neem dan je waterski's of wakeboard mee om achter de boot te hangen. Eventueel kan je ze ook huren bij de meeste wateren. Geen boot? Geen probleem! Want in Nederland zijn er ook verschillende kabelbanen op het water waar je achter kan hangen. Zoals bij Project 7 Cablepark in Zuid-Holland. Voor meer informatie neem eens een kijkje op hun website.  

Ontdek het strandleven

Zon, zee en strand    Dat doet denken aan de zomer! Heerlijk genieten op het strand, want bijna alles kan aan zee tijdens jouw Pinksterweekend weg. Van zwemmen, struinen door de duinen, genieten op een terras of slenteren over de boulevard.

Pinksterweekend weg aan zee

Wil jij dat het strand ook zo mooi blijft? Ga dan strandjutten met de hele groep en maak het strand weer schoon tijdens jullie wandeling. Wie vindt het mooiste of bijzonderste voorwerp? Op het strand kan je gemakkelijk aan een vuilniszak of een prikker komen even vragen en je hebt ze binnen no-time. Wat houd je nog tegen om jouw steentje bij te dragen aan een schoon strand?

'Vergeet je zwembroek, bikini, zonnebril, handdoek en zonnebrand niet in te pakken'

Ook kan je op het strand gewoon lekker relaxen. Handdoek op het strand, zonnebrand op en geniet van de warmte op je huid van de zon. Kom helemaal tot rust met het geluid van de zee op de achtergrond. Als je het nou te warm krijgt neem je een snelle duik in het water. Echt even ontspannen   !

Pinksteren 2022

Vind je het een leuk idee om er tussen uit te gaan met Pinksteren 2022? Plaats dan snel een boeking om de drukte voor te zijn. Vooral nu het allemaal weer mag!   

Opzoek naar groepsactiviteiten per provincie? Misschien zijn de volgende blogs handig voor jou om inspiratie op te doen:   

Over de schrijver
Reactie plaatsen