Groepsactiviteiten in Zuid Holland die jij moet doen!
06 mei 2021 
5 min. leestijd

Groepsactiviteiten in Zuid Holland die jij moet doen!

Kijk eens aan, jij bent vast de aangewezen persoon om jullie groepsvakantie onvergetelijk te maken. Maar hoe ga je dat doen? Waar ga je heen? Wat wilt iedereen uit de groep? En welke groepsactiviteiten in Zuid Holland zijn het leukst?

Het blijft lastig, hé..? Gelukkig bieden wij de helpende hand, want in deze blog lees je over verschillende activiteiten in Zuid Holland die jullie kunnen doen. Waardoor je het perfecte weekendje weg met vrienden, familie, studenten of je collega's kan organiseren.

Lees snel verder en ontdek welke groepsactiviteit in Zuid Holland bij jullie groep past 
  • Hey jij daar! Al een groepsaccommodatie gevonden? Niet!   Kijk dan snel welke groepsaccommodaties in Zuid Holland wij aanbieden!

groepsaccommodatie zuid holland aan het water


De provincie Zuid-Holland is één van de dichtstbevolkte plekken in Nederland en kent daarom ook velen steden en dorpjes. Maar wist je ook dat Zuid-Holland prachtige natuurgebieden heeft?


Door deze fijne afwisseling van natuur en woongebied is er voor iedere groep iets leuks te beleven. Zo kan jij met je medestudenten bijvoorbeeld de stad in duiken terwijl jij met je familie kan genieten van ouderwetse molens tijdens een wandeling op één van de velen dijken.

Groepsactiviteiten in Zuid-Holland voor elke groep

Laten wij de regio's eens uit elkaar halen, zo krijg jij een mooi overzicht wat er valt te doen in en om de verschillende steden uit Zuid-Holland:

Groepsactiviteiten Rotterdam

Een grote stad met veel historie, een typisch karakter en uiteraard één van de grootste havens van de wereld. Er is voor iedereen wat te doen in Rotterdam. 

Een groepsactiviteit voor scholen is bijvoorbeeld naar Diergaarde Blijdorp, educatief en onwijs leuk! Wist je trouwens dat Diergaarde Blijdorp speciaal voor scholen lesprogramma's aanbiedt? Vind snel een schoolkamp locatie in de buurt!

Mocht je met jouw familie de stad willen ontdekken? Neem dan zeker de tijd om langs de markthal te gaan. Hier kan je genieten van de heerlijkste gerechten en tevens ook nog eens lekker shoppen.

Ontdek de stad aan de Maas

Vervolgens kan je zo doorlopen naar de Euromast waar je Rotterdam vanuit de lucht kan bezichtigen. De Euromast is het hoogtepunt van Rotterdam, letterlijk.   Dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.  

Vergeet vooral ook niet langs Rotterdam Centraal Station te gaan om het imposante gebouw van dichtbij te verwonderen. Terwijl je toch die kant oploopt kan jij met je vriendengroep ook nog eens langs de koopgoot voor een dagje winkelen. 

Ook de natuurliefhebber kan rondom Rotterdam zijn hart op halen. Zo heb je bijvoorbeeld de Rottemeren waar de vogelaars onder ons zich thuis voelen, want het is een prachtig natuurgebied voor de vogels. Het is daarom ook niet gek dat je nooit bent uitgekeken bij de Rottemeren. 

Voor een sportieve activiteit in omgeving Rotterdam is Outdoor Vally een zeker aanrader. Er zijn veel verschillende avonturen te beleven voor jong en oud! Zo kunnen er spellen gespeeld worden zoals paintballen en lasergamen, maar ook kan er geklommen worden op de klimberg van maar liefst 34,6 meter.   Het survivallen in het bos is erg populair, dit is erg leuk in combinatie met kanovaren, vlotbouwen of suppen. Hierbij is teambuilding erg belangrijk, dus leuk om deze sportieve activiteit te doen tijdens je teamweekend

groepsaccommodatie rotterdam

Groepsactiviteiten Den Haag

Ook wel de hoofdstad van Zuid-Holland en niet te vergeten vanuit Den Haag wordt ons mooie landje bestuurd. Absoluut een bezoekje waard dus! 

In en rondom Den Haag kan je van alles doen. Om te beginnen met Scheveningen, één van de bekendste badplaatsen van Nederland. Pak je zwembroek, bikini en zonnebril maar vast in, want op het strand van Scheveningen is het genieten. Ga jij met je familie struinen over het strand? Of kies je voor een plekje op het terras?   

groepsaccommodatie zuid holland aan het strand

Op de pier van Scheveningen valt er altijd wat te beleven

Voor de echte cultuursnuivers is een rondje op het binnenhof een echte aanrader. Ontdek de historie van de Nederlandse politiek en wellicht kom je nog een bekende politicus tegen.   

Groepsactiviteiten Gouda

Zeg je Gouda, dan zeg je ook kaas. Wist je trouwens dat de kaas uit Gouda over de hele wereld gegeten wordt? Een bezoekje op de kaasmarkt in deze prachtige stad is dan ook zeker een aanrader. 

Gouda ligt in een echt polderlandschap waardoor je ook heerlijk kan wandelen en fietsen door de polder. Net boven Gouda liggen de Reeuwijkse plassen waar van alles te doen is. Je kan hier met je vrienden een frisse duik nemen, terwijl je met de familie heerlijk kan dobberen op het water en voor de echte waterratten kan je bij de Reeuwijkse plassen zelfs duiken. 

Welke groepsactiviteiten rondom Gouda ga jij doen?
  • Meer weten over het onderwater leven van de Reeuwijkse plassen of zelf eens duiken? Bekijk dan de website van duikergids voor handige tips en meer informatie 

Groepsactiviteiten Leiden

Leiden staat ook wel bekend als een echte studentenstad. Met één van de oudste universiteiten van Nederland is dat ook niet zo gek. Mochten jullie studenten zijn (of jongeren) dan is Leiden the place-to-be. Je kan in Leiden heerlijk terrasjes hoppen en ook lekker shoppen. Vind daarom snel een studentenaccommodatie in Zuid-Holland.

Vind de verstopte hofjes in Leiden tijdens een stadswandeling

Geen student (meer)? Geen probleem! Leiden geeft haar pracht en praal ook weg aan andere groepen. Ontdek de kleine hofjes, grachten en monumenten tijdens een stadswandeling of bezoek het Rijksmuseum voor Oudheden. Hier ligt een collectie bestaande uit verschillende objecten van over de hele wereld. Wist je trouwens al dat studenten en scholieren korting krijgen?   

groepsactiviteiten tips in Leiden

Groepsactiviteiten Delft

Tot slot bespreken we nog groepsactiviteiten in Delft. Deze stad mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje met haar historische binnenstad en uiteraard het beroemde en kenmerkende Delfts blauw. 

Vergeet je camera niet mee te nemen naar Delft


Het originele Delfts blauw kan je nog terugvinden in de stad. Ontdek het ontstaan van het Delfts blauw in museum Royal Delft. Waar je overigens ook verschillende workshops kan doen zoals het schilderen van tegeltjes of borden. 

Een andere leuke groepsactiviteit vlakbij Delft is fietsen en wandelen door het Delftse Hout. Een fraai natuurgebied waar je terecht kan met je familie om echt even tot rust te komen. Ook kan je in het Delftse Hout suppen of varen. 


Groepsaccommodatie Eernewoude Friesland

Verblijf je niet in een groepsaccommodatie in Zuid-HollandDan is de volgende blog wellicht ook interessant voor jou:

Welke groepsactiviteiten in Zuid-Holland moeten worden toegevoegd aan dit lijstje die wij gemist hebben?

Over de schrijver
Reactie plaatsen