Wat is het leukste Waddeneiland?
13 mei 2021 
7 min. leestijd

Wat is het leukste Waddeneiland?

Dus.. jij bent opzoek naar het allerleukste Waddeneiland van Nederland? Logisch want als je naar de Waddeneilanden gaat
kan je er maar één per keer bezoeken. Dus het moet natuurlijk wel het leukste Waddeneiland in Nederland zijn  

Vaak gaat het samen met wat er te doen is, daarom hebben wij speciaal voor jou TVTAS uit mekaar getrokken en per Waddeneiland onder elkaar gezet wat er te doen is, zodat je inspiratie op kan doen. Daarbij hopen wij natuurlijk dat het je helpt in de keuze tussen Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland of Schiermonnikoog. Wat wordt jouw leukste waddeneiland in Nederland?

  • Psst.... jij daar! Al een groepsaccommodatie op de Waddeneilanden gevonden? NIET!?    Kijk snel in ons aanbod. 
Welke activiteiten kan je doen op de Waddeneilanden?

Inhoudsopgave

1. Wat is er te doen op Texel?

Een kort antwoord: onwijs veel! Het Waddeneiland Texel is de grootste van de vijf Waddeneilanden en telt daarom ook de meeste inwoners. Je vindt hier leuke dorpjes, natuurgebieden en zelfs WITTE STRANDEN!!! 

leukste waddeneiland texel

Witte stranden

Ja je hoort het goed witte stranden zoals die in het buitenland, alleen dan wel op zijn Nederlands dus soms moet je de warme temperatuur er zelf bij bedenken  Prachtig om hier lekker uit te waaien door een lange wandeling te maken met familiegroepen of vriendengroepen en neem vooral ook je trouwe viervoeter mee.

Een echt fietseiland

Wist je dat Texel maar liefst 140 kilometer aan fietspaden heeft liggen? Niet? Nou bij deze, vergeet dus je fiets niet mee te nemen als je met je groep op vakantie gaat. Geniet van de prachtige natuur en fiets door pittoreske dorpjes. 

Voor de stoere groepen

Ben jij niet bang voor een beetje hoogte? En kan het niet snel genoeg? Kies dan voor een parachutesprong! Je springt hierbij uit een vliegtuig, waardoor je naar beneden valt met snelheden tot 200 kilometer per uur!   

  • Zijn jullie een stoere groep en absoluut niet bang voor zo'n sprongetje? Neem dan eens een kijkje op de website van paracentrumtexel voor alle informatie.

Het Texelse Schaap

Schapen zijn erg populair op Texel en daar zit een leuk verhaal achter. Wist je trouwens dat Texel evenveel inwoners heeft als schapen? De populariteit van de schapen zijn ontstaan door het landschap, want vroeger was de grond alleen geschikt voor schapen om te grazen.

"Texel kent evenveel schapen als inwoners"

Hierdoor zijn er deze dag veel schapen terug te vinden. Wat onwijs leuk is, want veel boeren en schapenhouders stellen hun stallen open zodat jij met de lieve schaapjes kan knuffelen! Dit is ook een leuke excursie voor schoolgroepen.

2. Wat is er te doen op Vlieland?

Het waddeneiland Vlieland wordt gekenmerkt door haar prachtige natuur. Deze natuur houden ze op Vlieland ook graag zo mooi als die nu is, daarom mogen er GEEN auto's komen. Gelukkig is dat ook niet zo erg, want Vlieland is namelijk de kleinste van de vijf andere Waddeneilanden.

Laat je auto dus lekker staan en geniet van de natuur met de benenwagen of de fiets, want je bent toch zo aan de andere kant van het eiland   

het leukste waddeneiland vlieland

Wadlopen op Vlieland

Eigenlijk kan je op elk Waddeneiland wel wadlopen, maar wij vinden Vlieland toch één van de mooiste plekken voor deze groepsactiviteit. Het is een vrij simpel concept, maar het levert je een prachtige ervaring op. Dit is absoluut een activiteit die je gedaan moet hebben. Vergeet vooral je kaplaarzen niet, want het is aardig modderig.   

Loop door de gloppen in Oost-Vlieland

Het mooiste en tevens ook enigste dorpje van Vlieland is absoluut een bezoekje waard. Het is compleet gericht op toerisme waardoor er genoeg leuke terrasjes en winkeltjes aanwezig zijn. Waan je een weg door de dunne straatjes die je op plekken brengt waar je nooit aan gedacht had. Wist je trouwens dat deze smalle paadjes gloppen worden genoemd? 

"Verras jezelf en loop door de gloppen in Oost-Vlieland"

Ontdek Vlieland per tuk-tuk

Fietsen en wandelen kan altijd en overal, maar ooit gedacht dat je op Vlieland kan rondrijden in een tuk-tuk? Zo kan je gemakkelijk met een groepje alles zien terwijl je niet zo hoeft te ploeteren op de fiets of te been. Bekijk voor meer informatie en prijzen Vlieland Tuk Tuk.

  • Wordt Vlieland jouw leukste waddeneiland in Nederland?

3. Wat is er te doen op Terschelling?

Na Texel komt qua grootte het Waddeneiland Terschelling. Het eiland staat bekend om haar prachtige sfeer waar niks moet maar alles mag en je echt even het vakantiegevoel hebt. Na een kleine bootreis vanuit Harlingen kan je genieten van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft. 

  • Tip: Ga je op groepsvakantie met een groep bestaande uit 15 personen of meer? Meld je aan bij de boot en ontvang groepskorting   

het leukste waddeneiland terschelling

Klim en klauter in Klimbos Klimdaris

Diegene die dachten dat je alleen maar strand en zee had op Terschelling hebben het goed mis! Want je kan op het Waddeneiland Terschelling heerlijk klimmen en klauteren door het bos . Leuk voor schoolgroepen, maar ook voor familie- en vriendengroepen. Ontdek de routes en mogelijkheid op de website van Klimbos Klimdaris.

Ontdek de geschiedenis van Terschelling

Terschelling was in de tweede wereldoorlog een belangrijk eiland en diende als een strategische positie voor de Duitsers. Daarom zijn er onwijs veel bunkers terug te vinden op Terschelling. Er schijnen zelfs nog een paar bunkers verstopt te liggen. Maak een wandeling met een gids bijvoorbeeld en laat je alles vertellen over de historie van Terschelling.

"Er zijn maar liefst 500 bunkers gebouwd op Terschelling"

Dark Sky Terschelling

Overal waar wij kijken zien we licht, wat nou als je op een plek komt waar alles donker is? Dan krijg je prachtige taferelen! Op Terschelling kan je in natuurgebied de Boschplaat 's avonds genieten van de sterrenhemel. Ontdek de melkweg en boek een toer bij Dark Sky Terschelling.   

  • Wordt Terschelling jouw leukste Waddeneiland in Nederland?

4. Wat is er te doen op Ameland?

Het Waddeneiland Ameland is een pareltje onder de Waddeneilanden. Je kan hier zo onwijs veel doen en beleven en nog steeds heb je het gevoel alsof je één bent met de natuur om je heen. Wij hebben voor jullie een paar van deze talloze activiteiten op een rijtje gezet:

Bezoek de vuurtoren op Ameland

Zoals bijna elk Waddeneiland beschikt ook Ameland over een prachtige vuurtoren, deze vuurtoren is in 1880 gebouwd en staat in het westelijk puntje van het eiland. Je kan de vuurtoren ook op, maar dan moet je wel eerst 236 trappen overwinnen   .

het leukste waddeneiland ameland

Proef Ameland zelf

De echte bierliefhebbers moeten absoluut eens langs Ameland en dan al helemaal langs de brouwerij in Ballum. Je kan hier genieten van een rondleiding om daarna de biertjes te proeven in het proeflokaal. Vind jij een biertje zo lekker?    Dan kan jij hem meteen bestellen op het terras! Voor meer informatie over de brouwerij is een bezoekje op de website van Amelanderbier aan aanrader.

''Geniet van het strand, de zee en de natuur op Ameland"

Sportieve activiteit op Ameland

Voor de sportievelingen onder ons zijn er ook genoeg actieve dingen te doen op het strand van Ameland. Scheuren over het strand in een blokkart is het meest populair. Hierbij zit je in een buggy met drie wielen met een zeil boven je hoofd om door de wind gestuurd te worden! Dit is ook leuk voor een groepsactiviteit voor teambuilding. Op het strand van Ameland zijn nog veel meer sportieve activiteiten te beleven zoals boogschieten, powerkiten en beachgolf. Ook zijn er activiteiten speciaal voor groepen zoals bubble voetbal, Expeditie Ameland, zeskamp en beach la-crosse. Ideaal voor een leuke activiteit tijdens je weekend weg in een groepsaccommodatie.

Ga op robbentocht

Altijd al eens zeehonden in het echt willen zien? Dan is dit je kans als je naar Ameland gaat. Op Ameland kan je namelijk genieten van een prachtige rondvaart langs de zandbanken waar velen zeehondjes liggen. Tel jij ze allemaal?

5. Wat is er te doen op Schiermonnikoog?

Het meest oostelijk gelegen Waddeneiland wordt gekenmerkt door haar schitterende flora en fauna. Schiermonnikoog heeft zelfs sinds 1989 tot aan nu de titel Nationaal Park mogen dragen. Maar wat is er te doen op Schiermonnikoog?

het leukste waddeneiland schiermonnikoog

Activiteiten op het fraaie strand

Op het strand van Schiermonnikoog kan je heerlijk vliegeren. De waaghalzen onder ons kunnen ook kiezen om te kitesurfen of te blokarten. Je kan alle drie de activiteiten goed combineren met een grote groep, dus wat ga jij doen?

  • Let wel op, want niet overal op het strand mag je deze activiteiten uitvoeren.

Een ritje met de balgexpres

Ik hoor je denken: "wat is de balgexpres?" Geen nood we leggen het graag voor je uit!   De balgexpres is een tractor die een overdekte aanhanger met zich mee trekt. De aanhanger zelf is net zoals een bus zodat je lekker kan zitten. De balgexpres brengt je naar het oostelijkste puntje van Schiermonnikoog; de balg, waar je vaak zeehonden tegenkomt. 

"Schiermonnikoog biedt jou één van de leukste stranden"

Huur een duofiets

Wij hoeven je vast niet te vertellen dat je heerlijk kan fietsen op Schiermonnikoog, wel kunnen wij je een tip geven waardoor het nog leuker is   .
Huur namelijk een duofiets en geniet samen van de natuur. Een aanrader voor als je op vakantie bent met de zorggroep.

  • Wordt Schiermonnikoog het leukste waddeneiland in Nederland waar jullie heen gaan? 

TIP: Ben je nog opzoek naar een groepsaccommodatie op een Waddeneiland? Bekijk dan deze pagina even!

Ga je toch liever ergens anders heen? Bekijk dan ook eens onze blogs over...

Over de schrijver
Reactie plaatsen