Groepsactiviteiten in Zuid Limburg doen?
18 maart 2021 
9 min. leestijd

Groepsactiviteiten in Zuid Limburg doen?

Groepsactiviteiten in Zuid Limburg vinden? Ah, Limburg. De provincie die als één van de weinige provincies net even anders is dan de rest van Nederland. Mooie heuvels, met prachtige doorkijk plekken, vormen het landschap van het zuiden. Terwijl diverse bos- en natuurgebieden het noorden typeert. Door het landschap van Limburg zijn er tal van mogelijkheden groepsactiviteiten in Zuid Limburg. Welke groepsactiviteiten passen dan bij jou? Bekijk de activiteiten tips per groep.

1. Tips voor groepsactiviteiten in Zuid Limburg voor studenten

Op pad met een studentengroep brengt je vaak, je raad het al, drank en feestjes. Gelukkig weten wij dat dit ook niet alles is en het plezier centraal staat. Naast de feestjes moeten er ook leuke groepsactiviteiten worden georganiseerd, hieronder vind je drie leuke groepsactiviteiten ideeën voor studentengroepen in Zuid Limburg.

Groepsactiviteiten tips in Limburg voor studentenGroepsactiviteiten in Zuid Limburg met je vriendengroep
 1. Ontdek Limburg op je mountainbike

Een leuke groepsactiviteit Zuid Limburg die door het heuvelachtige landschap ook nog eens voor uitdaging zorgt. Daarnaast is het huren van een mountainbike en een helm best goedkoop. Mocht je dat heuveltje op, heuveltje af zat zijn. Dan kan je in Limburg zelfs onder de grond mountainbiken in verschillende grotten, zoals in de Limburgse mergelgrotten. Vet hè   ?

2. Organiseer een zeskamp

Mocht je voor jouw groepsactiviteit in Zuid Limburg het terrein niet af willen, dan is het organiseren van je eigen zeskamp een aanrader. Je kan bij verschillende bedrijven de benodigdheden huren, waarna ze het ook nog eens op locatie komen brengen en ook weer ophalen. Het allerleukste is misschien nog wel om zelf een zeskamp in elkaar te zetten. Je kan dan zelf bepalen hoe gek, leuk, grappig, vies en zwaar je het maakt voor je medestudenten.

3. Ga uit je dak op een festival

Uiteraard een feestje kan niet ontbreken in deze lijst. Misschien ook wel dé groepsactiviteit voor studenten. Genieten van het leven met elkaar en onvergetelijke herinneringen maken. Daar droomt iedere student toch van? Gelukkig biedt Limburg jullie een paar fantastische festivals. Om er zo maar één op te noemen: Pinkpop! Eén van het oudste en bekendste festival van Nederland. Hoe heerlijk is het dan als je na afloop ’s avonds kan slapen in je eigen echte bed in plaats van een tentje. Neem eens een kijkje naar een groepsaccommodatie Limburg en vind een passende voor jullie groep.

4. Bezoek de studentenstad Maastricht

Maastricht is een bekende studentenstad. Deze gezellige stad mag je dan ook absoluut niet overslaan als je met je studentengroep in Zuid Limburg verblijft in een groepsaccommodatie. Maastricht is een gezellige historische stad. De stad beschikt over een heleboel horecagelegenheden waar je lekker kunt eten en drinken. Daarnaast is de stad ook geschikt voor een middagje shoppen . Als je dan de perfecte outfit hebt gescoord, duik dan lekker de kroeg in en laat je een avond leiden door alle gekkigheid van alle Limburgers, hoe gezellig klinkt dat?!

2. Groepsactiviteiten om te doen met de zorggroep in Zuid Limburg

Een groepsactiviteit Zuid Limburg organiseren voor jouw zorggroep of bewonersvakantie? Dit brengt de nodige voorbereiding met zich mee, daarom proberen wij het voor jullie zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kan iedereen genieten en plezier maken op zijn eigen manier. Lees hieronder drie tips voor een leuk uitje met de zorggroep.groepsactiviteiten tips in Limburg voor zorggroepenMet verschillende type groepen groepsactiviteiten doen

1. Bezoek de dierentuin

Eigenlijk voor iedere doelgroep een fantastische groepsactiviteit toch? Want heb jij ooit iemand gehoord die niet van de dierentuin houdt? Inderdaad, wij ook niet. Daarnaast zijn bijna alle dierentuinen tegenwoordig rolstoelvriendelijk, zodat alle dieren bezichtigt kunnen worden. In Limburg kan je kiezen tussen meerdere dierentuinen, maar de bekendste is toch wel GaiaZOO in Zuid-Limburg.

2. Stap op een duofiets

Misschien wel één van de leukste activiteiten voor verstandelijk beperkten in Limburg. Heerlijk fietsen door de natuur, samenwerken om die ene heuvel op te komen om daarna met een flinke vaart naar beneden te gaan. Voor de luiaards onder ons, als je lekker wilt zitten moet je niet mee trappen dan kan je extra genieten van het mooie landschap van Limburg.

3. Volg verschillende workshops met elkaar

Een dagje niet op pad is ook prima, een groepsactiviteit om te compenseren is dan een leuke workshop. In Limburg kan je verschillende mensen inhuren die op locatie langskomen om gezamenlijk iets moois te maken of te doen. Zo kan je bijvoorbeeld potten bakken, taarten maken of prachtige schilderijen maken.

4. Tips voor groepsactiviteiten om te doen met scholieren en scholen 

Groepsactiviteiten in Zuid Limburg kunnen tijdens kamp uiteraard niet ontbreken. Natuurlijk wil je dat de kinderen de grootste lol hebben tijdens hun afscheidsjaar van de basisschool. De provincie Limburg helpt met haar ruime aanbod erg goed bij het vinden van leuke groepsactiviteiten voor scholen. Om inspiratie te vinden staan hieronder drie ideeën voor groepsactiviteiten.

Groepsaccommodatie Arcen LimburgCombineer je groepsactiviteit in Zuid Limburg met een groepsaccommodatie in Arcen

1. Ontdek verschillende grotten

Leerzaam en leuk voor kinderen. Ontdek de historie van de mijnen, kastelen of de steden en luister naar de spannende avonturen die in de grotten zijn gebeurt. Ideaal voor schoolkampen, educatief en leerzaam. Een aanrader is dan ook de Fluweelengrot in Zuid-Limburg  Hier duik je de rijke historie in van een kasteelruïne, spannend, leerzaam en leuk! Let wel op dat je iets warms aantrekt, want het is in de grotten behoorlijk fris.

2. Sta in drie landen tegelijkertijd bij het drielandenpunt

Zeg je educatief en leerzaam dan zeg je het drielandenpunt in het zuiden van Limburg. Door het omringende bosgebied is het ook nog eens een prachtige plek. Zodoende kan je het bezoek ook nog eens combineren met een groepsactiviteit zoals het douanespel, vossenjacht, vlaggenroof en andere leuke spellen.

3. Een dagje zwemmen

Het kamp is pas echt compleet als er lekker gebadderd is toch? Een leuke groepsactiviteit voor de echte waterratten. Daarbij kan je als begeleider lekker genieten van een bakje koffie op het terras. De kinderen hebben het leuk en jij kan even uitrusten. In Limburg heb je meerdere zwembaden die je kan bezoeken met een school, daarom zijn de meeste zwembaden op de fiets vaak goed bereikbaar.

5. Groepsactiviteiten in Zuid Limburg tips voor zakelijke groepen

Om de teamsfeer een boost te geven kan je werken aan groepsactiviteiten die helpen bij de teambuilding van jouw bedrijf. Maarja… wat is leuk en hoe wordt mijn team daar beter van? Kortom wat zijn de beste, leukste en leerzaamste bedrijfsuitjes? Om het gemakkelijk te maken hebben wij speciaal voor jou een paar tips die je kan terugvinden in Limburg. Dus wat gaan jullie doen als bedrijfsuitje?

groepsactiviteiten tips in Limburg voor zakelijke groepenTouwtje trekken als groepsactiviteit

1. Ontsnap met elkaar uit een escaperoom

Spannend, lastig en helemaal de rage nu. Kijk hoe goed jouw team of je collega’s functioneren als ze opgesloten zitten in een klein ruimte. Tijdens de escape room worden ze ook nog eens geforceerd om samen te werken. Dus plezier en teambuilding gaan hand in hand tijdens deze groepsactiviteit. Ontdek welke escape rooms in de buurt zijn van jullie groepsaccommodatie in Zuid Limburg.

2. Huur een scooter en scheur door het heuvellandschap van Zuid Limburg

Ontdek het prachtige Zuid Limburg tijdens een scootertocht door het heuvelachtige landschap. Samen met jouw collega’s de hort op, lekker bij kletsen en aan een goede band werken, klinkt goed hè  ? Daarnaast kan je op de route ook nog verschillende opdrachten verstoppen die uitgevoerd moeten worden. In Limburg heb je een ruim aanbod aan scooterverhuur, zo kan je zelf kiezen of je de stad wilt ontdekken of de bossen. Neem eens een kijkje op scooterverhuurlimburg waar en hoe je een scooter kan huren.

3. Verbreed je kennis en ervaringen door middel van een cursus

Tijdens jullie bedrijfsuitje wil je natuurlijk echt een team worden. Daarbij zijn wij nooit te oud om wat te leren. Dus kijk eens naar het assortiment aan cursussen in Zuid Limburg en ontdek zelf welke cursus bij jouw team hoort. Misschien creatief denken? Of waar liggen mijn grenzen? Ideaal om elkaar beter te leren kennen. Daarnaast is het ook nog eens een leuk en makkelijk tussendoortje tijdens jullie teambuildingweekend en groepsactiviteiten in Zuid Limburg.

6. Groepsactiviteiten die je gedaan moet hebben met je familie in Zuid Limburg

Gezellig op pad met je opa en oma, misschien die oom en tante die je al een tijdje niet gesproken hebt, maak kennis met het nieuwste kind in de familie of praat weer eens bij met je neven en nichten. Allen hartstikke leuk, maar welke activiteit kan je hierin koppelen? Met andere woorden: Wat zijn leuke dingen om te doen tijdens jouw familievakantie in Limburg?

1. Plan een dagje Valkenburg

Leuk voor jong en oud! Er zijn genoeg groepsactiviteiten in Valkenburg, van winkelen tot aan rodelen. Het centrum biedt daarnaast ook heerlijke terrasjes waar je kan genieten van een afkoelend drankje op een warme zomerdag. Ook de wandelaars uit de familie halen hun hart op, in en rond Valkenburg. Door het heuvelachtige landschap vind je uitdagende en bijzondere wandelroutes terug. Eigenlijk zijn er teveel groepsactiviteiten in Valkenburg om in één dag te doen. Ontdek het zelf   !

2. Ga varen op de Maas

Zie jij je al lekker dobberen op de Maas? Heerlijk ontspannen op de boot, kaasplankje ernaast, wijntje erbij of misschien wel een biertje. Ideaal om bij te kletsen met de familie. Als dit als muziek in de oren klinkt kan je eens opzoek gaan naar verschillende locaties waar ze boten verhuren in Limburg. Wist je trouwens al dat de Maasplassen in Limburg het grootste aaneengesloten watersportgebied is van Nederland? Kies je voor een sloep of ga je liever zeilen?

3. Wandel door de velen natuurgebieden

Limburg kent onwijs veel prachtige flora en fauna, dan is het uiteraard zonde om dit te missen. Als je dan ook nog een leuke familieactiviteit wilt combineren dan is wandelen een goede optie. Bezoek bijvoorbeeld de Brunssummerheide en ontdek het terrassenlandschap. Meer fan van grote bossen? Trek dan stevige wandelschoenen aan, want die heb je nodig als je het Nationaal Park De Maasduinen bezichtigt. Om daarna samen terug te keren bij het huisje op het vakantiepark, klinkt heerlijk toch? Het buitengebied van Maastricht is ook een bijzonder plek waar je mooie wandelingen kunt maken, hier kom je langs allemaal mooie natuurmonumenten. Hier is het net weer even anders dan op de meeste plekken. Ik heb het namelijk over de Sint Pietersberg. Tijdens een wandeling op de Sint Pietersberg kom je namelijk langs de ENCI-groeve. Hier kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht.

Opzoek naar meer informatie over de nationale parken? Bekijk dan eens de website van natuurparkenlimburg, hier vind je alles over de natuurgebieden in Limburg.

7. Groepsactiviteiten tips voor vrienden in Zuid Limburg

Ben je van plan gezellig met je vrienden of vriendinnen op stap te gaan in Zuid Limburg? Dan kan een leuke groepsactiviteit in Zuid Limburg ook zeker niet ontbreken! Zoek je naar een leuke proeverij? Of ben je meer van de actie en het avontuur? Bekijk hieronder de drie tips voor groepsactiviteiten tijdens jullie verblijf in een groepsaccommodatie voor vrienden.

Voordelen aan LimburgIn de sneeuw in Zuid-Limburg

1. Bier- of wijnproeverij

Limburg staat bekend om haar bierbrouwerijen en fijne wijnen, een aanrader om er één te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de Hertog-Jan brouwerij in Arcen of de Gulpener brouwerij in, je raad het al, Gulpen. Ben je een echte fijnproever en hou je van wijn? Bezoek dan eens de wijngaard Apostelhoeve in Maastrcht waar je ontdekt hoe de wijn wordt gemaakt en achteraf zelf kan proeven! Daarnaast ligt de Apostelhoeve op een adembenedeme locatie. Het lijkt net Zuid-Frankrijk  ! Een uniek plekje waar Nederland trots op mag zijn.

2. Ontdek Zuid Limburg door middel van een segway tour

Je weet wel die grappige apparaten waar je op kan staan. Lastig te besturen en je moet het even onder de knie krijgen, maar daarna is het genieten. Bekijk een leuke stad en de natuur in Limburg terwijl je rond rijdt op een segway. Aangezien de segway ook terug te vinden is met grote banden kan je soms ook offroad om het spannend te maken. Ontdek het zelf!

3. Ga de strijd met elkaar aan door middel van een potje paintball

Zijn jullie meer van de stoere kant en niet bang voor een blauwe plek hier en daar? Dan is paintballen echt iets voor jullie. In Limburg zijn er talloze locaties waar je kan paintballen met of tegen elkaar. Tegenwoordig kan je ook tegen elkaar paintballen met speciale balletjes waardoor je geen blauwe plekken krijgt, zodat iedereen toch mee kan doen. Supertip: Trek lootjes en stop de verliezer in een konijnenpak .

Wat te doen in Zuid Limburg?

Je leest hierboven over specifieke tips per groep, maar je kan natuurlijk zelf ook leuke dingen verzinnen. Want er is voor iedereen wat te doen in Limburg! Misschien is het wel leuk om de groepsactiviteiten te koppelen aan een verblijf in een groepsaccommodatie in Limburg. Zo kan je meerdere activiteiten in Limburg ontdekken waarbij je niet ver hoeft te reizen. Is jullie vakantiebestemming niet in Limburg, maar in een andere provincie in Nederland? Wellicht is dit dan ook interessant:

Welke groepsactiviteiten ontbreken hier nou echt in de blog over Limburg die jullie met veel plezier doen? Laat het ons weten in de comments!

Over de schrijver
Reactie plaatsen