Groepsactiviteiten Brabant, de leukste voor jullie groep!
11 maart 2021 
6 min. leestijd

Groepsactiviteiten Brabant, de leukste voor jullie groep!

Groepsactiviteiten Brabant, er zijn er oneindig veel te beleven. Daarom hebben wij de leukste voor jou op een rijtje gezet! Volgens velen is Brabant de gezelligste provincie van Nederland. Het is de plek om carnaval te vieren, maar er is in deze provincie natuurlijk veel meer te doen. Zo beschikt deze provincie over leuke steden, mooie natuurgebieden en diverse attractieparken. Ga je op vakantie met een groep en ben je opzoek naar leuke groepsactiviteiten in Brabant die je kunt doen tijdens je vakantie? Lees dan vooral verder, want in deze blog heb ik een lijstje gemaakt genaamd: Groepsactiviteiten Brabant, waarin ik diverse groepsactiviteiten noem voor tijdens jullie vakantie in een groepsaccommodatie.

Inhoudsopgave

1. Plan een stedentrip in Brabant

Nummer één op het lijstje: Groepsactiviteiten Brabant, is een stedentrip door Brabant met jouw vriendengroep.  Brabant heeft veel verschillende steden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in:

 • Breda, deze stad is laatst nog benoemd als beste binnenstad van Nederland! Het heeft een levendig centrum met gezellige terrassen, karakteristieke straatjes en een mooi groen park.
 • ’s Hertogenbosch, deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar de voormalige rijkdom nog goed te zien is.
 • Eindhoven de lichtstad van het zuiden. Deze stad is hip & happening. Eindhoven heeft leuke musea, een jaarlijks lichtfestival, historische bezienswaardigheden, talloze shopping centra en diverse horecagelegenheden.
 • Tilburg moeten jullie ook zeker niet overslaan. Dit is een industriestad met veel onontdekte hotspots die zeker allemaal een bezoekje waard zijn.

Groepsactiviteiten Brabant stedentrip

2. Ga op safari in Hilvarenbeek

Wist je dat je in Brabant op safari kunt? Een van de leukste groepsactiviteiten in Brabant is volgens ons toch wel oog in oog staan met wilde dieren, wie droomt daar nou niet van? Daarom staat een safari op nummer twee op het lijstje van groepsactiviteiten Brabant. Tijdens een bezoek aan Safaripark Beekse bergen in Hilvarenbeek lijkt het net alsof je even in Afrika bent. Dit park beschikt over unieke safariroutes die je per bus, boot, auto of te voet kunt afleggen met jouw vriendengroep. Omring je tijdens dit uitje met olifanten, nijlpaarden, leeuwen en neushoorns. Wil je na je bezoek aan Safaripark Beekse bergen nog meer dieren zien? De provincie Brabant beschikt ook over een heleboel andere leuke dierentuinen die erg geschikt zijn voor familiegroepen

Groepsactiviteit Brabant Safaripark Beekse Bergen

3. Geniet van de natuur in Nationaal Park De Biesbosch

Je zal vast wel eens van het gebied De Biesbosch hebben gehoord. Een welverdiende nummer drie van groepsactiviteiten Brabant. Dit prachtige landschap bestaat uit zo’n 90 vierkante kilometer en ligt deels in Brabant en deels in Zuid-Holland. Wanneer je met een zakelijke groep op vakantie bent, is het natuurlijk heerlijk om even een dagje in de natuur door te brengen. Deze groepsactiviteit in Brabant is zo leuk, omdat je actief dingen kunt doen. Je kunt namelijk de volgende activiteiten doen In Nationaal Park De Biesbosch:

 • Heerlijk wandelen
 • Mooie fietsroutes fietsen.
 • Huur een bootje en vaar door de prachtige natuur.
 • Vaar mee met een rondvaartboot, waarbij jullie uitleg van een gids over het gebied krijgen.
 • Je vindt er daarnaast veel bijzondere dieren, bloemen, planten en historie.

Groepsactiviteiten Brabant Biesbosch

4. Waan je in de magische wereld van de Efteling

Wanneer jij met je familie op vakantie bent, kan je één groepsactiviteit in Brabant natuurlijk niet overslaan: De Efteling. Één van de allerleukste locaties voor een familie-uitje is natuurlijk de Efteling. Door de betoverende attracties, spectaculaire shows en snelle achtbanen is dit uitje voor iedere leeftijd leuk. Het is Nederlands grootste attractiepark op een unieke locatie midden in de natuur. Dit attractiepark is ook met regenachtig weer goed te bezoeken. De Efteling beschikt namelijk over een heleboel overdekte attracties. Wat superfijn is, want in Nederland weet je maar nooit of het droog blijft. Daarnaast biedt de Efteling een voordelig groepstarief aan voor groepen met meer dan 20 personen. 

Ben je nog opzoek naar een groepsaccommodatie voor meer dan 20 personen? Bekijk dan het aanbod en vind een grote groepsaccommodatie passend bij jouw groep.

Groepsactviteiten Brabant Efteling

5. Duik in het gezellige nachtleven

Guus Meeuwis zei het altijd al, maar in Brabant brandt het licht inderdaad langer. Wanneer je met jouw vrienden- of studentengroep een weekendje weg bent, hoef je niet bang te zijn dat jullie niet uit kunnen gaan. Als er één provincie in Nederland is waar je goed kan uitgaan, dan is dat wel in Noord-Brabant. Van Roosendaal tot en met Helmond. Niet alleen in de grote steden is uitgaan leuk, in elk Brabants dorpje kun je wel een gezellige kroeg of discotheek vinden. Wat jullie zeker moeten bezoeken is de langste kroegenstraat van Nederland: Stratumseind in Eindhoven. Waar jullie je avond ook gaan doorbrengen in Brabant, gezellig gaan jullie het er zeker hebben. Een gezellige avond in het nachtleven is daarom onze aanrader voor groepsactiviteiten Brabant.

Groepsactiviteiten Brabant Nachtleven

6. Wandel door de Loonse en Drunense Duinen

Heb jij ooit wel eens gehoord van de ‘Brabantse Sahara’? Dit gaat over de de Loonse en Drunense Duinen. Het is één van de grootste zandverstuivingen van West-Europa. Je kan hier fietsen, wandelen, mountainbiken en een hapje eten. Ook voor families met kinderen is dit Nationaal Park erg goed te doen, er is namelijk een leuke wandelroute aangepast op kinderen: Wandelroute Kapucijnenberg. Wie weet speur jij wel een ree, een bonte specht of een veldkrekel op! In de Loonse en Drunense Duinen kom je de volgende ondergronden tegen:

 • Gras
 • Heide
 • Moeras
 • Bos
 • Sahara zand

Dit gebied is ongeacht het seizoen, altijd mooi om te bezoeken. Er leven vele dieren zoals reeën, uilen en herten. Ben je op pad met jouw zorggroep wil je de Loonse en Drunense Duinen met een rolstoel bezoeken? Bezoek dan Uitkijkpunt Bosch & Duin. Deze korte route gaat over een verhard pad naar een prachtig uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de grote stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen.

Groepsactiviteiten Brabant Loonse en Drunense Duinen

7. Doe een Brabantse kastelentocht 

Noord-Brabant is rijk aan kloosters en kastelen. Kasteel Heeswijk is het bekendst en naar mijn mening het mooiste kasteel van de provincie. Beleef je tijdens een bezoek aan dit kasteel in de bewogen geschiedenis van bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Tegenwoordig is het kasteel open voor iedereen en is het uitgegroeid tot een echt Brabants topmonument. Dit is de perfecte groepsactiviteit in Brabant tijdens een vakantie met een zakelijke groep. Zo kunnen jullie je aansluiten bij de reguliere rondleidingen met gids, maar ook zelf op ontdekking door het kasteel en bijgebouwen. Bij het kasteel ligt Landgoed Heeswijk waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van het prachtige landschap.

Groepsactiviteiten Brabant kastelentocht

8. Bezoek het grootste oorlogsmuseum van Nederland

Aangekomen bij de laatste activiteit van het lijstje groepsactiviteiten Brabant. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het Brabantse dorpje Overloon bijna helemaal verwoest bij de Slag om Overloon. Hierbij vielen ruim tweeduizend doden. Deze gebeurtenis is de aanleiding voor de oprichting van Oorlogsmuseum Overloon. In dit museum staan de bevrijdingsoperaties van de Tweede Wereldoorlog centraal. Verwonder je over de enorme collectie van bijna 200 militaire voer-, vlieg- en vaartuigen en ontdek de geheimen van het verzet. Oorlogsmuseum Overloon is het grootste oorlogsmuseum van Nederland en uitstekend geschikt als groepsactiviteit in Brabant voor schoolgroepen en familiegroepen.

Geniet van een heerlijke vakantie met elkaar in Brabant

Wanneer je met een groep op vakantie gaat in een groepsaccommodatie, kan het soms erg lastig zijn leuke activiteiten te bedenken. Hopelijk hebben jullie na het lezen van deze blog inspiratie gekregen hoe jullie je weekendje of weekje weg met elkaar kunnen invullen. Hebben jullie nog geen groepsaccommodatie? Is jullie vakantiebestemming niet in Brabant, maar in een andere provincie in Nederland? Wellicht is dit dan ook interessant:

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen