Met Pasen een weekend weg? Dit kan je doen!
10 december 2021 
5 min. leestijd

Met Pasen een weekend weg? Dit kan je doen!

Pasen is hét ideale weekend om weg te gaan, Goede Vrijdag en Tweede Paasdag op maandag zorgen ervoor dat de meeste mensen een lang weekend vrij zijn! Wil jij komende Pasen een weekend weg met je familie, maar weet je niet zo goed wat je tijdens het weekend moet doen? Lees dan snel deze blog, zodat jullie paasweekend onvergetelijk wordt!

Inhoudsopgave

[[showindex]]

Pasen weekend weg familie

Klassiekers tijdens Pasen

Als je met Pasen een weekend weg gaat, kunnen de klassieke paasactiviteiten niet ontbreken natuurlijk. Organiseer bijvoorbeeld een paasontbijt of een paasbrunch in het vakantiehuis met je familie en laat iedereen wat lekkere hapjes maken voor op tafel. Ook is het leuk als opa en oma paaseieren verstoppen in de accommodatie en in de tuin. Laat iedereen paaseieren zoeken, wie de meeste heeft gevonden, wint! Voor de kinderen is het ook leuk om te gaan knutselen en bijvoorbeeld een paastak te versieren.

"Boek met Pasen een weekend weg met je familie in een groepsaccommodatie"

Pasen tijdens Corona

Als je tijdens Pasen een weekend weg wil, zijn er genoeg leuke dingen te beleven. Door de coronapandemie kunnen de mogelijkheden tijdens het paasweekend beperkt zijn. Daarvoor heb ik een aantal tips voor jullie om toch iets gezelligs buiten de deur te doen met je familie in de buurt van een groepsaccommodatie

Pasen weekend weg paasvuur

1. Paasvuur

De meeste mensen kennen het wel, een paasvuur. In delen van Europa worden deze vreugdevuren aangestoken als ritueel tijdens Pasen. Ook in Nederland worden verschillende paasvuren georganiseerd, zoals in Denekamp, Espelo en Meddo. Vaak gaan deze vuren samen met een wandeling of lampionnenoptocht met muziek. Het bekendste zijn de Twentse paasvuren. Wil jij tijdens Pasen naar de Twentse paasvuren samen met je familie? Bekijk dan onze groepsaccommodaties in Twente.

"Maak jouw weekendje weg tijdens Pasen onvergetelijk"

2. Paaskermis

Tijdens het lange paasweekend zijn er in Nederland ook een aantal kermissen met speciale paasdagen. De meest bekende zijn in Deventer en Enschede, met veel attracties en een entertainmentprogramma. Is een paaskermis echt iets voor jou als je tijdens Pasen een weekend weg gaat? Bekijk dan onze groepsaccommodatie in Teuge om dicht bij de Paaskermis van Deventer te overnachten samen met je familie.

Pasen weekend weg paasmarkt

3. Paasmarkt

Als je tijdens Pasen een weekend weg gaat, kan het bezoeken van een paasmarkt niet missen. Door heel Nederland zijn er veel verschillende paasmarkten met kleurrijke kraampjes, bloemen en livemuziek. De meest speciale kerstmarkt is toch wel op de Veluwe. Wil jij tijdens Pasen deze paasmarkt bezoeken? Bekijk dan snel onze groepsaccommodaties op de Veluwe om dichtbij te kunnen overnachten.

Opzoek naar groepsactiviteiten per provincie? Misschien zijn de volgende blogs handig voor jou om inspiratie op te doen:  

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down