Met Pasen een weekend weg? Dit kan je doen!
10 december 2021 
3 min. leestijd

Met Pasen een weekend weg? Dit kan je doen!

Pasen is hét ideale weekend om weg te gaan, Goede Vrijdag en Tweede Paasdag op maandag zorgen ervoor dat de meeste mensen een lang weekend vrij zijn! Wil jij komende Pasen een weekend weg met je familie, maar weet je niet zo goed wat je tijdens het weekend moet doen? Lees dan snel deze blog, zodat jullie paasweekend onvergetelijk wordt!

Inhoudsopgave

pasen weekend weg paasei zoeken

Klassiekers tijdens Pasen

Als je met Pasen een weekend weg gaat, kunnen de klassieke paasactiviteiten niet ontbreken natuurlijk. Organiseer bijvoorbeeld een paasontbijt of een paasbrunch in het vakantiehuis met je familie en laat iedereen wat lekkere hapjes maken voor op tafel. Ook is het leuk als opa en oma paaseieren verstoppen in de accommodatie en in de tuin. Laat iedereen paaseieren zoeken, wie de meeste heeft gevonden, wint! Voor de kinderen is het ook leuk om te gaan knutselen en bijvoorbeeld een paastak te versieren.

pasen weekend weg paasei

Binnen activiteiten voor tijdens Pasen

Voor de mensen die het paasweekend graag binnen vieren, hebben wij de perfecte binnenactiviteiten die jij in het paasweekend kan doen. Ga jij tijdens Pasen een weekend weg in een vakantiehuis of blijf je gezellig thuis? De binnenactiviteiten kan je overal doen!

pasen weekend weg eieren schilderen

1. Eieren survival

Tijdens het paasweekend is de eieren survival een leuke binnen activiteit. Het werkt als volgt: Zet een parcour uit in de woonkamer, keuken of door het hele huis en leg zo snel mogelijk met een ei op een lepel het parcour af. Een echte aanrader voor een extra gezellig paasweekend.

"Boek met Pasen een weekend weg met je familie in een groepsaccommodatie"

2. Paasei versieren

Begin het paasweekend goed, met een hardgekookt eitje als paasontbijt. Maar dat klinkt een beetje saai. Om het voor de kinderen nog even wat leuker te maken is het versieren van een paasei de manier om hun creativiteit naar boven te halen. Schilder het paasei naar eigen wens en verstop deze in de woonkamer of keuken. Wanneer de paaseieren zijn gevonden kan je genieten van je zelf versierde paasei!

"Wie kan het paasei het mooist versieren?"

3.  Paaskaartjes maken

Maak paaskaartjes met ‘Vrolijk Pasen’ en gooi deze tijdens het paasweekend door de brievenbus van bijvoorbeeld de buren. Voor de kinderen is het nét een stukje spannender. Leg bij de buren een paasei voor de deur, bel aan en ren snel weg! En dan hopen dat de buren het paasei zien liggen. Maar pas op dat ze niet boos worden, het is tenslotte Pasen!  

pasen weekend weg paas kaart maken

Buiten activiteiten voor tijdens Pasen 

Als je tijdens Pasen een weekend weg wil met bijvoorbeeld 20 personen, zijn er genoeg leuke dingen te beleven. Nu het einde van de coronapandemie in zicht is, heb ik een aantal tips voor jullie om weer iets gezelligs buiten de deur te doen met je familie in de buurt van een groepsaccommodatie!

Pasen weekend weg paasvuur

1. Paasvuur

De meeste mensen kennen het wel, een paasvuur. In delen van Europa worden deze vreugdevuren aangestoken als ritueel tijdens Pasen. Ook in Nederland worden verschillende paasvuren georganiseerd, zoals in Denekamp, Espelo en Meddo. Vaak gaan deze vuren samen met een wandeling of lampionnenoptocht met muziek. Het bekendste zijn de Twentse paasvuren. Wil jij tijdens Pasen naar de Twentse paasvuren samen met je familie? Bekijk dan onze groepsaccommodaties in Twente.

"Maak jouw weekendje weg tijdens Pasen onvergetelijk"

2. Paaskermis

Tijdens het lange paasweekend zijn er in Nederland ook een aantal kermissen met speciale paasdagen. De meest bekende zijn in Deventer en Enschede, met veel attracties en een entertainmentprogramma. Is een paaskermis echt iets voor jou als je tijdens Pasen een weekend weg gaat? Bekijk dan onze groepsaccommodatie in Teuge om dicht bij de Paaskermis van Deventer te overnachten samen met je familie.

"Paaskermis in Deventer zorgt voor onvergetelijke momenten"

3. Paasmarkt

Als je tijdens Pasen een weekend weg gaat, kan het bezoeken van een paasmarkt niet missen. Door heel Nederland zijn er veel verschillende paasmarkten met kleurrijke kraampjes, bloemen en livemuziek. De meest speciale kerstmarkt is toch wel op de Veluwe. Wil jij tijdens Pasen deze paasmarkt bezoeken? Bekijk dan snel onze groepsaccommodaties op de Veluwe om dichtbij te kunnen overnachten. 

Kom met pasen eens tot rust met je familie of vrienden. Verblijf tijdens het paasweekend in een natuurhuis in Nederland.

Opzoek naar groepsactiviteiten per provincie? Misschien zijn de volgende blogs handig voor jou om inspiratie op te doen:  

Over de schrijver
Reactie plaatsen