Hoe organiseer je het perfecte teamweekend?
29 april 2021 
3 min. leestijd

Hoe organiseer je het perfecte teamweekend?

Een fantastisch teamweekend organiseren, hoe doe je dat? Wanneer jij de taak hebt gekregen om een teamweekend te organiseren voor bijvoorbeeld jouw sportvereniging of bedrijf, kan er heel wat bij komen kijken. Wat is een goede locatie? Wat zijn leuke groepsactiviteiten? Wat gaat er het hele weekend gegeten en gedronken worden? In deze blog ga ik jullie vertellen hoe je het perfecte teamweekend kunt organiseren met zo min mogelijk stress  .

Inhoudsopgave

Teamweekend tips & accommodaties

1. Plan ver van tevoren een datum:

Wanneer je een teamweekend organiseert zijn er veel agenda’s om rekening mee te moeten houden. Communiceer dus tijdig over een datum, zodat iedereen de tijd heeft om vrij te kunnen regelen of de datum kan blokken in zijn of haar agenda. Het is namelijk wel zo gezellig als iedereen mee kan. Daarnaast is tijdens het teamweekend het ook handig om een aantal zaken te plannen. Vooral als je met een grote groep bent is het slim om verschillende groepsactiviteiten op tijd te regelen, zo voorkom je teleurstelling op het weekend zelf.

2. Doe tijdens je weekend diverse teambuilding activiteiten

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel (sport)teams die aan teambuilding doen. En dat is niet voor niks! Teambuilding kan worden gebruikt om werknemers of sporters te inspireren, motiveren en behouden. Teambuilding activiteiten zijn vaak leuke activiteiten waarbij samenwerking en communicatie centraal staan. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een escape room, waarbij werknemers of teamgenoten samen allerlei puzzels en raadsels moeten oplossen om samen uit een kamer te ontsnappen. Teambuilding is gericht op teamwork, en teamwork is ontzettend belangrijk voor een organisatie of een team. Een goede en productieve samenwerking zorgt voor succes.

Teamweekend activiteiten tips touw trekken

Om nog inspiratie op te doen hebben wij ook nog een supertip voor jullie: Poldersporten! Voor de diegene die niet weet wat poldersporten is, wat ik bijna niet kan voorstellen. Poldersporten is simpelweg sporten in de polder, meestal tussen de weilanden bij een boerderij. Waar je samen allerlei moeilijke of juist makkelijke hindernissen moet overtreffen. Niet vergeten, je kan nat en vies worden. De voordelen van poldersporten is dat het heerlijk in de buitenlucht plaats vindt en ideaal is om te doen met een grote groep. Daarbij is het toch ook fantastisch om je collega’s of teamgenoten in het water te zien vallen?

3. Zoek een geschikte accommodatie voor je teamweekend

Stel je voor dat je het hele weekendje weg al hebt uitgestippeld en er kan voor je gevoel echt niks fout gaan. Het enigste wat je nog moet doen is een geschikte grote groepsaccommodatie vinden voor jullie teamweekend die aan alle eisen voldoet. Het is essentieel om voor een teambuildingweekend de juiste groepsaccommodatie te vinden. Daarbij is het belangrijk om de wensen van de groep bij elkaar te steken en dat kan soms best lastig zijn. Daarom een paar vragen die je de groep kan stellen als tips: Wil je dat iedereen aparte slaapkamers heeft? Of ben je juist opzoek naar grote slaapzalen? Hoeveel privacy wil je? etc. Gelukkig beschikt Bookedoo Groepsaccommodaties altijd wel over een passende accommodatie voor iedere groep. Zo hoef jij alleen nog maar de juiste groepsaccommodatie voor een teambuildingweekend te boeken.

Bekijk hier alle accommodaties geschikt voor een teamweekend >>>>

teamweekend samen sporten

4. Bepaal van tevoren het budget 

Het is belangrijk om van de tevoren na te gaan hoe veel geld iedereen wil en kan uitgeven voor het teamweekend. Bedenk hoe veel mensen er mee gaan, welke groepsactiviteiten er gedaan gaan worden en wat de kosten van de groepsaccommodatie zijn.  De kosten voor al het eten en drinken mogen uiteraard ook niet vergeten worden. Een tip van mij is om aan iedereen die meegaat anoniem kort 3 vragen te laten beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoe veel geld iedereen wil uitgeven aan het teamweekend, en of dit vooral naar een mooie groepsaccommodatie voor 20 personen gaat of liever naar de groepsactiviteiten of lekker eten en drinken. Op deze manier kan er met zo veel mogelijk mensen rekening gehouden worden!

Bekijk ook de blog over groepsactiviteiten in Gelderland die jij en je team kunnen doen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen