Hoe organiseer je een geweldig feest op locatie?
28 juni 2021 
3 min. leestijd

Hoe organiseer je een geweldig feest op locatie?

Binnenkort iets te vieren? Eigenlijk is er iedere dag wel een reden om een feestje te vieren. Of je nou opzoek bent naar een feest op locatie of gewoon lekker thuis. Met deze tips zorg je voor een onvergetelijk feest!.

feest op locatie geweldig feestje

Tip 1: Stel van tevoren je budget op

Voor een feest op locatie is het belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel geld je uit wil en kan geven aan het feest. Bedenk eerst hoeveel mensen je uitnodigt en bedenk ook even hoeveel een gemiddelde gast drinkt en wat iedereen zoal drinkt. Ook moet je nadenken over wat de kosten zijn voor het huren van de locatie, inhuren van de artiesten en entertainment, personeel etc. De kosten die vaak vergeten worden zijn van de decoratie. Er is een optie om feestversiering te huren, dit is vaak wel in combinatie met een wat breder budget. Anders is het natuurlijk ook heel erg leuk om de aankleding zelf te regelen. Denk aan leuke ballonnen en slingers, maar ook bij een themafeest kan het zo gek als je wil! 


feest op locatie ruimte voor feestje

Tip 2: Vier je feest op locatie

De meeste feestjes die je jaarlijks hebt, vier je waarschijnlijk thuis. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee, want het is vaak gezellig, je bent van niemand afhankelijk en het bespaart een heleboel geld. Maar wanneer je bijvoorbeeld jouw bruiloft of jubileum wilt vieren, wil je het groots uitpakken. Dit omdat het een once in a lifetime-moment is. Daarom is een feest op locatie perfect. Daarnaast heb je op locatie meer ruimte dan thuis, hierdoor kan je nog meer mensen uitnodigen. Wil je een ruime locatie met luxe kijk dan naar een villa. Om je feest nog bijzonderder te maken, huur dan een feestlocatie met overnachting. Bij Bookedoo kan je verschillende accommodaties huren die geschikt zijn voor jouw feestje. Bekijk het aanbod voor een groepsaccommodatie met feestlocatie.

In een groepsaccommodatie heb je alles voor een feestje, ideaal toch:

  1. Accommodatie met een dansvloer
  2. Ruimtes voor een buffet
  3. Een eigen bar met tap
  4. Overdekt terras


feest op locatie met overnachting

Tip 3: Zorg voor leuke muziek

Afgezien van het gezelschap is dit misschien wel het belangrijkste van de avond. Zorg voor een leuke afspeellijst of huur eventueel een dj/band in. Als je het lastig vindt om zelf een lange afspeellijst te maken, zijn er ook heel veel openbare afspeellijsten voor feesten en partijen, deze kan je natuurlijk ook gebruiken! Er bestaan zelfs afspeellijsten voor themafeestjes. Heb je zelf geen goede geluidsinstallatie? Wanneer je kiest voor een feest in één van onze groepsaccommodaties, kan je eventueel een accommodatie huren met geluidsinstallatie, ideaal voor een feest op locatie!


feest op locatie met leuke muziek

Tip 4: Vergeet niet te decoreren

Een feestje is niets zonder versiering! Ga daarom op zoek naar de leukste feestversiering. Ballonnen, papieren waaiers, slingers en feestgordijnen. Wees niet bang om goed uit te pakken! Natuurlijk mag de tafeldecoratie niet vergeten worden. Servetjes, borden, bekertjes, bakjes, tafelconfetti. Kies vooral een thema uit zodat jouw decoratie mooi matcht of laat de gasten ook gekleed in thema komen! Dit staat ook nog eens superleuk op foto’s. Tover jouw feest op locatie om tot een paradijs!


feest op locatie genieten

Tip 5: GENIET!

Iets wat je vooral niet moet vergeten bij het organiseren van het perfecte feestje is genieten. Bereid alles goed voor, huur eventueel mensen in of kijk je vrienden lief aan, zodat je niet alles alleen hoeft te doen. Het is namelijk jouw avond met jouw vrienden en/ of familie, dus stress vooral niet te veel of alles wel goed gaat en geniet van dit moment tijdens je feest op locatie!

Wellicht ook interessant om te lezen wanneer je een feestje viert in een groepsaccommodatie:

 Het beste medicijn tegen een kater is iets actiefs gaan doen, dan zijn jullie er zo weer bovenop! Bekijk groepsactiviteiten die jullie uitje nog leuker kunnen maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen