Wat is er te doen in Overijssel?
18 november 2021 
2 min. leestijd

Wat is er te doen in Overijssel?

Ga jij binnenkort met je vrienden of familie naar Overijssel? En ben je benieuwd, wat is er te doen in Overijssel? Lees dan zeker even deze blog voor je vertrekt, om erachter te komen wat de leukste dingen zijn om te doen in Overijssel!

Inhoudsopgave

wat is er te doen in Overijssel varen

1. Leukste steden en dorpjes in Overijssel

Het meest toeristische dorpje in Overijssel is Giethoorn. Het dorpje staat ook wel gezien als het Venetië van Nederland. Dit komt door de idyllische huizen omringd door kanalen, wat het ook een romantisch dorpje maakt! Zwolle is een van de meest bezochte steden in Overijssel.  In deze stad in Overijssel is het erg leuk om te gaan winkelen en terrassen. Deventer is ook een leuk stadje om gezellig te winkelen en om de mooie pleinen en kerken te bezoeken. De grootste stad in Overijssel is Enschede, ook hier is een grote keuze aan restaurants en winkels. Het is ook leuk om in Enschede de Grolsch Brouwerij te bezoeken of het Volkspark Enschede te bezoeken. Voor het mooiste natuurgebied in Overijssel is het Nationaal Park Weerribben-Wieden een aanrader, volg hier een mooie wandelroute door de riet-, hooi-, en weilanden.

Ontdek groepsactiviteiten in Overijssel passend bij jouw groep!

2. Wat is er te doen in Overijssel met je familie?

Ga je een weekendje weg met de familie naar Overijssel, dan zijn dit de leukste activiteiten om met elkaar te beleven! Als eerste glowgolf, dat is 3D minigolf in een glow in the dark jungle, dit is iets wat leuk is voor jong en oud.    Voor de dierenliefhebbers is het Natuurmuseum Holterberg een aanrader. Het museum heeft één van de grootste collecties Europese diersoorten met meer dan 1000 dieren! Ook zijn er in Overijssel genoeg pretparken en attractieparken. Zo kan je een dagje naar pretpark Slagharen, naar Dinoland, Avonturenpark Hellendoorn en naar de Waarbeek. Genoeg leuke dingen om te doen met je familie! 

  • Benieuwd naar wat mogelijkheden zijn voor een weekendje weg met de familie? Bekijk ons aanbod voor families! 

wat is er te doen in Overijssel met familie

3. Groepsaccommodatie in Overijssel 

Het is ook erg leuk om met een groep te gaan overnachten in Overijssel, voor een weekje vakantie met vrienden bijvoorbeeld. Ik raad aan om dan te kijken naar groepsaccommodaties in Overijssel, want in Overijssel is er altijd wel wat te doen! Los van alle leuke activiteiten die in de provincie te doen zijn, zijn er ook genoeg dingen te beleven in de buurt van de groepsaccommodatie. Een heerlijke wandeling door het bos, leuke fietsroutes ontdekken of een sloepje huren en genieten van de omgeving vanuit het water.

4. Wat is er te doen in Overijssel voor sportievelingen? 

Overijssel bestaat voor een groot deel uit mooie natuur waar ook zeker sportieve activiteiten gedaan kunnen worden. Zo kan je met je vrienden op avontuur gaan in de klimbossen of ga kanovaren door de rivieren van Overijssel.   Ook is het mogelijk om met je vrienden te gaan skiën of snowboarden in Zwolle, of scheur door de bocht op één van de kartbanen in Overijssel. Kortom, er is genoeg te doen in Overijssel! 

wat is er te doen in Overijssel sportieve activiteiten

Wil je toch liever naar een andere provincie? Misschien is dit dan iets voor jou:Over de schrijver
Reactie plaatsen