arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat te doen in de Achterhoek met een grote groep?
15 april 2021 

Wat te doen in de Achterhoek met een grote groep?

De Achterhoek is één van Nederlands bekendste en populairste streken en dat is absoluut niet onverdiend. Het fraaie landschap gelegen in het oosten van Gelderland staat bekend om haar uitgestrekte bossen afgewisseld met pittoreske dorpjes en weilanden. Je kan daarom ook heerlijk genieten van al dit moois terwijl jullie op vakantie zijn in een groepsaccommodatie in de Achterhoek. Maar hoe dan? Vraag jij jezelf natuurlijk af. Goede vraag waar wij het antwoord voor hebben: Groepsactiviteiten! Door activiteiten met de hele groep te doen kan je ten eerste genieten van de natuur en ten tweede van elkaar. Daarom hebben wij in deze blog verschillende groepsactiviteiten tips in de Achterhoek opgesteld.

Inhoudsopgave

[[showindex]]

1. Ontdek de natuur toerend op een scooter

Zie jij je al gaan? Zonnebril op, wind door je haren en overal waar je kijkt ongerepte natuur om je heen. Superleuk om te doen met vriendengroepen, studenten of met de hele familie. Ook kinderen kunnen mee, want er zijn vaak kinderstoeltjes aanwezig achterop de scooter. Een ideale locatie is door en om Groenlo heen. Met haar prachtige historische gebouwen zoals de H. Calixtusbasiliek en de Oude Calixtuskerk biedt Groenlo veel cultuur op de route. Daarnaast zijn er ook vele bezienswaardigheden in de natuur rondom Groenlo. Ga jij met je vriendinnen, vrienden, familie of collega’s lekker toeren in Groenlo? Huur dan een scooter bij TourdeAchterhoek.

Groepsactiviteiten in de Achterhoek met groepsaccommodatie Groenlo

2. Dobber over rivier de Berkel

Eén van de bekendste rivieren van de Achterhoek is de Berkel. Al kronkelend begint deze rivier in Duitsland en eindigt de rivier in het Nederlandse Zutphen. Op de rivier kan je heerlijk genieten van alles wat de Achterhoek zo mooi maakt en zie je de Achterhoek ook nog eens van een heel ander perspectief. De Berkel komt ter hoogte van het dorpje Rekken in Nederland en neemt je via plaatsjes als Eibergen, Borculo en Lochem mee naar Zutphen waar de rivier uitmondt in de IJssel. Je kan op meerdere plekken het water op. Zo kan je in Lochem, Eibergen, Almen en Borculo terecht voor een rondvaart in een ouderwetse zomp. Tijdens de rondvaart vertelt een gids over de historie van verschillende gebouwen en over de zomp zelf. Wil je meer informatie over een rondvaart op de Berkel? Kijk dan eens op de website van stichtingberkelzomp.nl voor alle mogelijkheden. Een echte aanrader voor schoolgroepen, familiegroepen en zakelijke groepen.

  • Wil je vlakbij deze prachtige rivier de Berkel overnachten? Dat kan! Want Bookedoo heeft meerdere groepsaccommodaties in de Achterhoek vlakbij de rivier liggen. Zoals de groepsaccommodaties met meerdere huisjes in Zelhem.

Groepsaccommodaties in Overijssel giethoorn klein venetie

3. Ervaar het boerenleven

Iedereen heeft weleens een boerderij gezien al was het in het echt of op de televisie, maar weet je ook wat er echt gebeurt op de boerderij? Ontdek het boerderijleven en ervaar zelf hoe het is. Loop tussen de koeien, schapen, geiten of paarden. Volg verschillende cursussen zoals koeien melken of schapen scheren. Een leuke groepsactiviteit voor jullie schoolkamp misschien? Of ga op deze unieke locatie vergaderen op het erf of middenin het weiland. Daarnaast is het ook zeker een aanrader voor familiegroepen! Voor iedereen valt er wat leuks te doen op de boerderij. Een geschikte locatie in de Achterhoek waar je dit allemaal kan doen is Kaasboerderij Weenink. Op de boerderij kan je bijna overal komen en er zijn ook genoeg activiteiten te doen zoals boerengolf. Bekijk eens de website van Kaasboerderij Weenink voor alle leuke mogelijkheden.

groepsaccommodatie op een vakantiepark Losser 20 personen

4. Geniet van je eigen High Beer bij een echte brouwer

Nederland kent velen bieren en daarbij ook velen smaken. Dit komt door de velen bierbrouwerijen die wij in ons kikkerlandje hebben. Zo beschikt ook de Achterhoek over verschillende brouwerijen van bekende biermerken maar ook van onbekende bieren. Proef echte streekproducten vanuit de Achterhoek en laat je verassen door je eigen gemaakte biertje. Want bij Brouwhoes in de Achterhoek word je volledig ondergedompeld in het ontstaan van de brouwerij en mag je ook nog eens je eigen biertje samenstellen om aan het eind van de rit je eigen bier proeven. Supergaaf voor de kenners, maar ook voor vriendengroepen of families. Zelfs voor bedrijfsuitjes is het een geschikte groepsactiviteit, want je moet werken aan de teambuilding wil je er samen iets lekkers van maken. Uiteraard zijn er nog meerdere brouwerijen in de Achterhoek waar je terecht kan met jouw groep, ontdek het zelf!

  • Tip: Je kan dit eventueel ook doen met andere steekproducten uit de Achterhoek.

Groepsaccommodatie met bar

5. Trakteer jezelf op een echt vakantiegevoel

De Achterhoek heeft een prachtig coulisselandschap met fraaie doorkijk plekken waar je de afwisseling van dichte begroeide bossen, uitgestrekte heidevelden, grote weilanden en pittoreske dorpjes goed kan terugzien. Mocht je verblijven in een groepsaccommodatie in de Achterhoek vergeet ook zeker je stevige schoenen niet mee te nemen. Want er liggen nog genoeg onontdekte verhalen te wachten verstopt tussen de bossen of achter heidevelden, misschien in dat kronkelende riviertje waar je langs loopt. Zeker als je een tocht maakt zowel op de fiets als te voet met een grote groep is het een fantastische belevenis. Daarnaast kan je met meer mensen ook meer ontdekken, want samen zie je meer dan alleen.

Kortom er is voor iedereen wat te doen in de Achterhoek. Van spannende groepsactiviteiten tot aan rustige. Verschillende groepen gaan hier hand in hand, want de natuurliefhebbers halen hier hun hart op door de fraai flora en fauna terwijl ook de avonturiers de handen vol hebben aan activiteiten.

Groepsaccommodaties in Overijssel genieten aan het water met famillie

Verblijf je niet in de Achterhoek, maar ben je wel opzoek naar groepsactiviteiten in de buurt? Wellicht is dit dan ook interessant voor jullie:

Over de schrijver
Reactie plaatsen