arrow_drop_up arrow_drop_down
Groepsaccommodaties in de Achterhoek met ongerepte natuur en boomgaarden

Groepsaccommodaties in de Achterhoek

Kastelen, natuurgebieden en natuurlijk de Zwarte Cross!

80.000+
Gasten ontvangen
13
Jaar ervaring
8,6

Beoordeeld door onze gasten

Groepsaccommodaties in de Achterhoek met coulissenlandschappen

Achterhoekse gastvrijheid voor je groep

Kiest u voor een groepsaccommodatie in de Achterhoek dan kiest u voor een prachtige en rustige locatie in Nederland. De Achterhoek ligt tussen de IJssel en de Duitse grens, een verrassend cultuurlandschap dat veel mensen nog niet kennen. Hier groet u nog iedere fietser en wandelaar die u tegenkomt met “mojn” en “ajuus” als u weer weggaat.

Kijk niet raar op als u met een kaart of met pech langs de weg staat en mensen de tijd nemen om te stoppen en je te helpen. Ervaar de gastvrijheid vanuit onze aangeboden groepsaccommodaties in de Achterhoek.  Laat de dagelijkse hectiek achter je en geniet van de rust en de ruimte die de Achterhoek je biedt.

Groepsaccommodatie in de Acterhoek natuur fietsen en wandelen met je familie

Een groepsaccommodatie in de ongerepte Achterhoekse natuur

Het eeuwenoude kleinschalige landschap van de Achterhoek heeft na iedere bocht weer een verrassing voor u in petto. Weides, bossen, akkervelden en oude boerderijen wisselen zich voortdurend af en zorgen steeds voor een ander beeld en prachtige doorkijkjes. U vindt hier het unieke en afwisselende coulisselandschap in de Achterhoek op zijn mooist.

Het landschap is voor een groot deel door de boer gevormd. Honderden jaren lang zijn de esgronden opgehoogd, de veengebieden zijn ontgonnen en de houtwallen zijn aangeplant. Daartussen de nog de oorspronkelijke bossen, venen en de stuifzanden van de rivierduinen. De glooiingen in het landschap zijn vaak het gevolg van deze kleinschalige landbouw.

Maar er zijn ook flinke heuvels zoals de Lochemse Berg en het mysterieuze Montferland, dat zich direct op de grens uitstrekt tot aan de Rijnvallei met uitzichten die we in ons land nauwelijks kennen. Hier kunt u met uw groep gaan mountainbiken!

De voordelen van Bookedoo

Bookedoo Groepsaccommodaties is eerlijk

Eerlijk

Geen torenhoge kosten voor verhuurders en eerlijke voorwaarden voor jullie.

Groepsaccommodaties van Bookedoo met de laagste prijs garantie

Laagste prijs garantie

Ergens goedkoper? We betalen het verschil direct uit.
gezelligheid met medestudenten staat voorop

Betrokken

We denken mee en geven tips voor jullie perfecte accommodatie.
Groepsaccommodatie in de Achterhoek geschiedenis van kleine kerkjes

Geschiedenis van de Achterhoek

De Achterhoek was eeuwenlang een relatief geïsoleerde streek. Vroeger waren er bijna geen bruggen over de rivieren en reizen naar de rest van Nederland was daardoor niet gemakkelijk. Dat verklaart waarom de Achterhoek en de Duitse grensregio soms naadloos in elkaar overlopen, ze zijn, soms noodgedwongen, veel op elkaar gericht geweest.

Protestantse en katholieke dorpen wisselen elkaar af en de Bisschop van het Duitse Munster, waaronder de beruchte Bommen Berend, had zeggenschap over grote delen van de Achterhoek. Soms vindt u, nog geen honderd meter over de grens, katholieke kerkjes toen die in Nederland een tijd lang verboden waren.

Een greep uit ons aanbod in de Achterhoek

groepsaccommodatie Hengelo Gelderland Achterhoek 50 personen

Groepsaccommodatie Hengelo (GLD) 50 personen

Een rustig gelegen budget locatie ideaal voor studenten en feestjes.

groepsaccommodatie gelselaar achterhoek 30 personen

Groepsaccommodatie Gelselaar 30 personen

Binnen enkele minuten naar het centrum van Nes óf het strand? Bekijk de moderne accommodatie.
groepsaccommodatie groenlo achterhoek 22 personen

Groepsaccommodatie Groenlo 22 personen

De groepsaccommodatie beschikt over een ruim weiland en zelfs paardenboxen voor wie zijn paard mee wil nemen!
Groepsaccommodaties in de Achterhoek in de buurt van kastelen en historie

Met je groep naar kastelen?

Bezoek de prachtig bewaard gebleven Hanzesteden Doesburg en Zutphen; tijdens een fietstocht langs de IJssel tussen deze steden kom je door het lieflijke Bronkhorst. Met zijn 100 inwoners het kleinste stadje van ons land. 

Nergens vind je zoveel kastelen als in de Achterhoek. Rond Vorden zijn er maar liefst acht kastelen, waarvan je er een aantal kunt bezoeken. Bezoek het indrukwekkende Huis Bergh in ’s Heerenberg of de Slangenburg bij Doetinchem. Maar vergeet zeker niet om kasteel Ruurlo te bezoeken waarin een unieke collectie van de schilder Carel Willink is ondergebracht.

Groepsaccommodaties in de natuur van de Achterhoek wandelen

Coulisselandschappen bezoeken


Waan uzelf in het buitenland op de woensdagsmarkt in Winterswijk en bekijk in het Mondriaanhuis hoe Piet Mondriaan daar zijn schildersloopbaan begon. Fiets door het unieke landschap rond Winterswijk met de Scholteboerderijen, houten topgevels en buurtschappen. Vergeet vooral niet in de tijd terug te reizen bij de steengroeve.  

En als je daar dan toch in de buurt bent is daar het authentieke Bredevoort en Aalten, het Jeruzalem van het Oosten. Ook op zeven heuvels(tjes) gebouwd en zeker zoveel verschillende geloven. Terwijl u er toch bent kan u zeker het Onderduikmuseum op de markt eens bekijken dat is een unieke ervaring.Groepsaccommodaties in de Achterhoek feestjes

Feesten en ontspanning in de Achterhoek

Festivals als de Zwarte Cross en Manaña Manaña, met hun ongedwongen sfeer veel meer dan alleen muziekfestival, vinden hun oorsprong in de spontane feesten en ongein die u in ieder dorp bij de jeugd tegenkomt. Ze sluiten naadloos aan bij de jaarlijkse volksfeesten die u in heel de Achterhoek kunt vinden. Beide festivals zijn ooit gestart in en om Hummelo, de bakermat van de dialectgroep Normaal. Hun boerenrock heeft de Achterhoek op de kaart gezet en de bandleden zijn op het dorpsplein in brons gegoten.

Dus bekijk direct ons aanbod in de Achterhoek!