Weekendje weg met Pinksteren
20 mei 2021 
10 min. leestijd

Weekendje weg met Pinksteren


Zo dat was even lekker toch? Dat lange hemelvaart weekend   . Maak je maar alvast klaar, want komend weekend staat de volgende feestdag alweer voor de deur namelijk Pinksteren. Pinksteren staat voor velen in het teken van leuke uitjes en op pad gaan met het gezin, de hele familie of met vrienden. In deze blog geven wij jou een aantal tips, die bijdragen aan een mooi en onvergetelijk Pinksterweekend!

Weet jij al wat je gaat doen tijdens Pinksteren? NIET!? Dan hebben wij voor jou de oplossing bedacht: Weekendje weg met Pinksteren!
Zo kan jij optimaal genieten met elkaar van die extra vrije dag. Dat wil iedereen toch?

'Boek een weekendje weg in een groepsaccommodatie met Pinksteren'

[[showindex]]

Weekendje weg tijdens corona

Oké een weekendje weg met Pinksteren, maar dan? Waar ga je heen en met wie? Wat ga je doen? En de grote vraag is natuurlijk wat kun je allemaal doen tijdens een weekendje weg met Pinksteren? Tijdens de coronapandemie hebben Nederlanders de pracht van hun eigen land ontdekt. Tijdens Pinksteren worden de dagen steeds langer, worden de bomen steeds groener en worden de zonnestralen steeds warmer. Dit betekent dus lente! Er is niks leuker dan tijdens de lente er lekker op uit te gaan. Tijdens je verblijf in een groepsaccommodatie tijdens Pinksteren is er daarom altijd wel wat te beleven.

Zo kan je met een gerust hart een weekendje weg met Pinksteren met je eigen gezin bijvoorbeeld, of huur een groepsaccommodatie met meerdere huisjes zodat je toch samen met de familie op pad kan 

  • Heb jij nog geen groepsaccommodatie geboekt voor het pinksterweekend? Kijk dan snel wat er nog beschikbaar is.

Weekendje weg met Pinksteren Kasteel

De vraag met wie je een weekendje weg kan tijdens Pinksteren is dus beantwoord, maar wat ga je doen en wat mag er gedaan worden? Om jou op weg te helpen hebben wij speciaal voor jullie een paar leuke tips voor groepsactiviteiten opgesteld die je gewoon kan doen tijdens jouw weekendje weg in coronatijd. Tof hé! 

Duik de natuur in

De natuur in is voor de hand liggend, maar toch leuk!   Heb jij eigenlijk elk natuurgebied al ontdekt in Nederland? Denk het niet. Wat is het dan onwijs gaaf om tijdens jouw weekendje weg met Pinksteren verschillende prachtige plekjes te ontdekken.

Het voordeel aan zoveel natuur in Nederland is het feit dat je in elk natuurgebied wel iets anders kan doen. 

'Zo is er voor iedereen wat leuks te beleven.'

Nu wil jij natuurlijk al die fraaie plekjes ontdekken in de verschillende natuurgebieden. Hoe kan je dat dan beter doen dan met een wandeling? Je kan eerst zelf bepalen welke route je loopt en ook nog eens welk tempo. Rustig even stil staan bij een mooi doorkijkplekje in Limburg of probeer voorzichtig te zoeken naar wilde dieren op de Veluwe. Wij hebben voor jullie een aantal prachtige natuurgebieden op een rijtje gezet die je niet wil missen tijdens een weekendje weg met Pinksteren. 

1. De Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn natuurlijk erg bijzonder voor ons landje. De Waddeneilanden werden zelfs kortgeleden nog bekroond tot het mooiste natuurgebied van heel Nederland. Het leuke aan de Waddeneilanden is dat elk eiland zijn eigen sfeer en karakter heeft. Hierdoor kan iedereen tijdens zijn weekendje weg met Pinksteren zich vermaken op een Waddeneiland. Tijdens een middag wadlopen ontdek je het leven van de zeebodem. Deze ervaring zul je niet snel meer vergeten  

2. Nationaal park Dwingelderveld

In het zuid-westen van de provincie Drenthe kun je het nationaal park Dwingelderveld vinden. Het nationaal park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa! Het gebied bestaat uit heidevelden met plassen en vennetjes, stuifzand en stukken bos. Zeker de moeite waard om hier een mooie wandeling of fietsroute te maken tijdens het weekend weg met Pinksteren. Tijdens een wandeling of fietstocht is de kans zeer groot dat je wilde dieren spot   . Denk hierbij een reeën, wilde konijnen, hazen en bijzondere vogels. 

3. Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen kent iedereen wel vanuit alle nieuwsberichten. Hoe leuk is het om hier dan eens naartoe te gaan en dit prachtige gebied met eigen ogen te bewonderen? De Oostvaardersplassen liggen tussen Almere en Lelystad, gelegen in de provincie Flevoland. In dit natuurgebied vind je vooral veel wilde dieren, zoals konikpaarden, edelherten en bijzondere vogels  

Weekendje weg met Pinksteren natuurgebied

Wanneer je in een groepsaccommodatie verblijft met de hele familie kan je bijvoorbeeld naar een klimbos. De kinderen kunnen dan heerlijk klimmen en klauteren in de bomen en jij misschien ook of kies je voor een lekker bakje koffie op het terras  

Klinkt wandelen en klimmen vermoeiend? Kijk dan eens of je een solex, scooter of een duurzame swingtrike kan huren. Optimaal genieten van alles om je heen zonder dat je (veel) hoeft te doen.

Voel de nattigheid

Tijdens een weekendje weg met Pinksteren is het goed te merken dat de zomer weer in aantocht is, meestal gaat dit daarom ook gepaard met prachtig weer. Om verkoeling te zoeken is een meertje of rivier de ideale oplossing. Kom er achter wat er allemaal mogelijk is op en in het water. Heb jij je zwemspullen al ingepakt? Tijdens Pinksteren is het superleuk om dicht bij jullie groepsaccommodatie een bootje te huren en lekker te genieten van de omgeving. Tijdens een boottocht kom je volledig tot rust en zie je Nederland van een heel ander perspectief. Om even een pauze te nemen tijdens het varen is het gezellig om samen met je groep ergens een hapje en/of een drankje te doen. Doe eens gek en ga in plaats van met de auto, lekker met de boot naar een leuk restaurantje, cafe of kroeg aan het water! Een aanrader is echt de wateren rond en in Giethoorn. Prachtige routes door de natuur en het dorp  . Hou jij van snelheid? Actie? En een beetje spanning? Huur of neem dan je waterski's of wakeboard mee om achter de boot te hangen. Eventueel kan je ze ook huren bij de meeste wateren. Geen boot? Geen probleem! Want in Nederland zijn er ook verschillende kabelbanen op het water waar je achter kan hangen. Zoals bij Project 7 Cablepark in Zuid-Holland. Voor meer informatie neem eens een kijkje op hun website. 

Weekendje weg met Pinksteren bootje varen

Je kan het zo gek maken als jezelf wilt, ga bijvoorbeeld een dagje naar het Henschotermeer in Utrecht. Middenin het bos ligt dit prachtige meer waar je kan bakken in de zon, verkoeling kan vinden in het water of de mooiste zandkastelen kan bouwen  

'Nederland en water zijn onlosmakelijk van een ander'

Hou jij van snelheid? Actie? En een beetje spanning? Huur of neem dan je waterski's of wakeboard mee om achter de boot te hangen. Eventueel kan je ze ook huren bij de meeste wateren. Geen boot? Geen probleem! Want in Nederland zijn er ook verschillende kabelbanen op het water waar je achter kan hangen. Zoals bij Project 7 Cablepark in Zuid-Holland. Voor meer informatie neem eens een kijkje op hun website.  

Ontdek het strandleven

Zon, zee en strand    Dat doet denken aan de zomer! Heerlijk genieten op het strand, want bijna alles kan aan zee tijdens jouw weekendje weg met pinksteren. Van zwemmen, struinen door de duinen, genieten op een terras of slenteren over de boulevard.

weekendje weg met pinksteren aan zee

Wil jij dat het strand ook zo mooi blijft? Ga dan strandjutten met de hele groep en maak het strand weer schoon tijdens jullie wandeling. Wie vindt het mooiste of bijzonderste voorwerp? Op het strand kan je gemakkelijk aan een vuilniszak of een prikker komen even vragen en je hebt ze binnen no-time. Wat houd je nog tegen om jouw steentje bij te dragen aan een schoon strand?

'Vergeet je zwembroek, bikini, zonnebril, handdoek en zonnebrand niet in te pakken'

Ook kan je op het strand gewoon lekker relaxen. Handdoek op het strand, zonnebrand op en geniet van de warmte op je huid van de zon. Kom helemaal tot rust met het geluid van de zee op de achtergrond. Als je het nou te warm krijgt neem je een snelle duik in het water. Echt even ontspannen   !

Pinksteren 2022

Vind je het nu nog te kort dag of nog spannend in verband met corona? Wellicht is het een leuk idee om voor Pinksteren 2022 alvast een boeking te plaatsen.

Opzoek naar groepsactiviteiten per provincie? Misschien zijn de volgende blogs handig voor jou om inspiratie op te doen:   

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down