Weekendje weg met Pinksteren
20 mei 2021 
8 min. leestijd

Weekendje weg met Pinksteren

Zo dat was even lekker toch? Dat lange hemelvaart weekend   . Maak je maar alvast klaar, want komend weekend staat de volgende feestdag alweer voor de deur namelijk Pinksteren.

Weet jij al wat je gaat doen tijdens Pinksteren? NIET!? Dan hebben wij voor jou de oplossing bedacht: Weekendje weg met Pinksteren!
Zo kan jij optimaal genieten met elkaar van die extra vrije dag. Dat wil iedereen toch?

'Boek een weekendje weg in een groepsaccommodatie met Pinksteren'

[[showindex]]

Weekendje weg tijdens corona

Oké een weekendje weg met Pinksteren, maar dan? Waar ga je heen en met wie? Wat ga je doen? En de grote vraag is natuurlijk valt er wel wat te doen nu met de coronamaatregelen om de hoek? 

Het antwoord daarop is JA! Ook als je een weekendje weg gaat met een groep tijdens Pinksteren valt er genoeg te doen. Wel een kleine tip, nahja klein eigenlijk erg belangrijk: Hou je aan de coronamaatregelen!   

Zo kan je met een gerust hart een weekendje weg met Pinksteren met je eigen gezin bijvoorbeeld, of huur een groepsaccommodatie met meerdere huisjes zodat je toch samen met de familie op pad kan. 

  • Heb jij nog geen groepsaccommodatie geboekt voor het pinksterweekend? Kijk dan snel wat er nog beschikbaar is.

groepsaccommodatie Zelhem weekendje weg 12 personen

De vraag met wie je een weekendje weg kan tijdens Pinksteren is dus beantwoord, maar wat ga je doen en wat mag er gedaan worden? Om jou op weg te helpen hebben wij speciaal voor jullie een paar leuke tips voor groepsactiviteiten opgesteld die je gewoon kan doen tijdens jouw weekendje weg in coronatijd. Tof hé! 

Duik de natuur in

De natuur in is voor de hand liggend, maar toch leuk!   Heb jij eigenlijk elk natuurgebied al ontdekt in Nederland? Denk het niet. Wat is het dan onwijs gaaf om tijdens jouw weekendje weg met Pinksteren verschillende prachtige plekjes te ontdekken.

Het voordeel aan zoveel natuur in Nederland is het feit dat je in elk natuurgebied wel iets anders kan doen. 

'Zo is er voor iedereen wat leuks te beleven.'

Nu wil jij natuurlijk al die fraaie plekjes ontdekken in de verschillende natuurgebieden. Hoe kan je dat dan beter doen dan met een wandeling? Je kan eerst zelf bepalen welke route je loopt en ook nog eens welk tempo. Rustig even stil staan bij een mooi doorkijkplekje in Limburg of probeer voorzichtig te zoeken naar wilde dieren op de Veluwe.

Groepsaccommodatie in Overijssel landschap wandelen

Wanneer je in een groepsaccommodatie verblijft met de hele familie kan je bijvoorbeeld naar een klimbos. De kinderen kunnen dan heerlijk klimmen en klauteren in de bomen en jij misschien ook of kies je voor een lekker bakje koffie op het terras  

Klinkt wandelen en klimmen vermoeiend? Kijk dan eens of je een solex, scooter of een duurzame swingtrike kan huren. Optimaal genieten van alles om je heen zonder dat je (veel) hoeft te doen.

Voel de nattigheid

Tijdens een weekendje weg met Pinksteren is het goed te merken dat de zomer weer in aantocht is, meestal gaat dit daarom ook gepaard met prachtig weer. Om verkoeling te zoeken is een meertje of rivier de ideale oplossing. Kom er achter wat er allemaal mogelijk is op en in het water. Heb jij je zwemspullen al ingepakt?

Groepsaccommodaties in Overijssel genieten aan het water met famillie

Je kan het zo gek maken als jezelf wilt, ga bijvoorbeeld een dagje naar het Henschotermeer in Utrecht. Middenin het bos ligt dit prachtige meer waar je kan bakken in de zon, verkoeling kan vinden in het water of de mooiste zandkastelen kan bouwen  

'Nederland en water zijn onlosmakelijk van een ander'

Ontspan op het water door een boot te huren. Het voordeel is dat je met een groep ook nog eens van de natuur kan genieten waar je zonder boot niet kan komen. Een aanrader is echt de wateren rond en in Giethoorn. Prachtige routes door de natuur en het dorp.

Hou jij van snelheid? Actie? En een beetje spanning? Huur of neem dan je waterski's of wakeboard mee om achter de boot te hangen. Eventueel kan je ze ook huren bij de meeste wateren. Geen boot? Geen probleem! Want in Nederland zijn er ook verschillende kabelbanen op het water waar je achter kan hangen. Zoals bij Project 7 Cablepark in Zuid-Holland. Voor meer informatie neem eens een kijkje op hun website.   

Ontdek het strandleven

Zon, zee en strand    Dat doet denken aan de zomer! Heerlijk genieten op het strand, want bijna alles kan aan zee tijdens jouw weekendje weg met pinksteren. Van zwemmen, struinen door de duinen, genieten op een terras of slenteren over de boulevard.

weekendje weg met pinksteren aan zee

Wil jij dat het strand ook zo mooi blijft? Ga dan strandjutten met de hele groep en maak het strand weer schoon tijdens jullie wandeling. Wie vindt het mooiste of bijzonderste voorwerp? Op het strand kan je gemakkelijk aan een vuilniszak of een prikker komen even vragen en je hebt ze binnen no-time. Wat houd je nog tegen om jouw steentje bij te dragen aan een schoon strand?

'Vergeet je zwembroek, bikini, zonnebril, handdoek en zonnebrand niet in te pakken'

Ook kan je op het strand gewoon lekker relaxen. Handdoek op het strand, zonnebrand op en geniet van de warmte op je huid van de zon. Kom helemaal tot rust met het geluid van de zee op de achtergrond. Als je het nou te warm krijgt neem je een snelle duik in het water. Echt even ontspannen   !

Pinksteren 2022

Vind je het nu nog te kort dag of nog spannend in verband met corona? Wellicht is het een leuk idee om voor Pinksteren 2022 alvast een boeking te plaatsen.

Opzoek naar groepsactiviteiten per provincie? Misschien zijn de volgende blogs handig voor jou om inspiratie op te doen:   

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down