Activiteiten in Groningen tijdens een verblijf in een groepsaccommodatie
11 november 2021 
4 min. leestijd

Activiteiten in Groningen tijdens een verblijf in een groepsaccommodatie

Wanneer je opzoek bent naar activiteiten in Groningen zit je bij het goede adres. Groningen is de meest noordelijke provincie in ons land. Groningen is een bijzondere provincie. De bruisende binnenstad, heel veel adembenemende stukjes natuur en natuurlijk fantastische groepsactiviteiten! Groningen beschikt echt over alles. Zelfs de geur van het strand en de zee zijn te vinden in deze provincie. Bij het zoeken van een groepsaccommodatie zal deze provincie niet als eerste opvallen, maar na het lezen van deze blog denk je daar ongetwijfeld anders over. Je vraagt je natuurlijk af; wat is er te doen in provincie Groningen? In deze blog vind je de meest populaire activiteiten in Groningen die je kunt doen met een groep .

Inhoudsopgave

1. Actieve activiteiten in Groningen die leuk zijn voor iedereen!

Adventurepark Waddenfun

Van alle leuke activiteiten in Groningen is een dagje naar adventurepark Waddenfun een goed voorbeeld! Het park is gelegen in het plaatsje Wehe Den Hoorn. Wisten jullie dat wij daar ook een prachtige groepsaccommodatie hebben voor 42 personen?! Bekijk hem snel . Even terug naar het adventurepark Waddenfun! Wil jij iets actiefs doen tijdens een dagje samen met je familie of samen met je vriendengroep. Dit avontuurlijke uitje is geschikt voor jong en oud. Het park beschikt over meer dan 45 bruggen en meer dan 300 meter ziplines   . Super leuk voor een dagje weg met de groep!

Activiteiten in Groningen Waddenfun

BOEL

Ben jij al eens gaan jeu de boulen? Niet..  ? Dit moet je een keer gedaan hebben! Dit spelletje is werkelijk waar leuk voor iedereen. In Groningen kun je jeu de boulen bij BOEL. Bij BOEL kun je boulen, borrelen én lekker eten in een super gezellige sfeer. Wat wil een mens nog meer?! Bij een mooie jeu de boule avond hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. BOEL is hier ook niet vies van. Streetfood, speciaalbiertjes en cocktails zijn hier een erg belangrijk begrip. Neem hier zeker dus een kijkje tijdens het zoeken naar leuke activiteiten in Groningen tijdens jullie verblijf in een groepsaccommodatie!

Activiteiten in Groningen boulen

Laser game Groningen

De activiteit die zeker niet mag ontbreken tijdens jullie verblijf is een dagje laser game in Groningen. Bij Target laser game in Groningen kunnen jullie helemaal losgaan. De strijd zal vloeien tussen twee teams. Er moeten zoveel mogelijk punten behaald worden door elkaar te raken met de laser guns   . Target Lasergame in Groningen beschikt over verschillende arrangementen voor grote groepen. Ideaal dus als je met de groep leuke activiteiten in Groningen aan het zoeken bent. Ik zou zeggen: reserveren en gaan met die banaan  .

Activiteiten in Groningen lasergame


In deze blog vind je verschillende activiteiten in Groningen die jullie uitje onvergetelijk zullen maken!2. Activiteiten in de natuur van Groningen

Groningen heeft meerdere soorten landschappen. Wanneer je opzoek bent naar activiteiten in Groningen is het dus zeker een aanrader om de prachtige landschappen te aanschouwen. Het is dan misschien wel ontzettend plat, maar wel ontzettend mooi   . In Groningen kun je zo ver kijken als de horizon, zonder ook maar een bergje of heuveltje te zien. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om samen met je groep te gaan bekijken tijdens jullie verblijf in een groepsaccommodatie in Groningen.

 Ga jij samen met je familie op avontuur door de natuurlandschappen van het meest noordelijke puntje van Nederland? Neem dan eens een kijkje in het Nationaal park Lauwersmeer. Dit park ligt net op de grens van Friesland en Groningen. In dit natuurgebied kun je verschillende soorten vogels spotten. Denk je nou.. nee bedankt, ik ben niet zo geïnteresseerd in vogels, maar hou wel van een beetje actie in de natuur   ? Dat kan natuurlijk ook. Bij het gebied van Lauwersmeer kun je namelijk ook aan boord stappen van een rescueboot. Met deze boot vaar je richting De Wadden. Tijdens deze boottocht kun je zelfs zeehonden spotten! Hoe leuk is dat?! De boot zal jullie varen met afwisselende snelheden. Dit kan dus ook ontzettend hard gaan   ! Voor de echte avonturiers is dit natuurlijk fantastisch. De schipper van de boot zal tijdens de boottocht jullie alles leren over het gebied.

activiteiten in groningen lauwersmeer


Zeehonden spotten tijdens een boottocht langs de Wadden!

3. Groningen bezienswaardigheden top 5

De binnenstad van Groningen is een bruisende plek waar je allerlei leuke dingen kunt beleven. Groningen is een bruisende studentenstad met schattige straatjes, maar ook een heleboel moderne hotspots.. Wij geven jou daarom een aantal tipjes over de activiteiten in Groningen bij de bezienswaardigheden  !

  1. De hofjes van Groningen zijn zeker de moeite waard om even mee te nemen tijdens een bezoek aan de binnenstad van Groningen. Bij een wandeling door de Hofjes van Groningen proef je de sferen van vroeger. Het zijn authentieke gebouwen waar je de rust van de stad kunt voelen.
  2. Ga de hoogte in tijdens een bezoek aan de bekende Martinitoren. Bij het zoeken naar activiteiten in Groningen, komt de Martinitoren het vaakst naar voren. Wij kunnen deze dan natuurlijk ook niet uitsluiten. De Martinitoren is zeker de moeite waar om te bekijken. De Martini toren is maar liefst 97 meter hoog. Hoogtevrees? Overwin je angsten, want dit uitzicht wil je echt niet missen, de top van de toren is het hoogste punt van de stad, vanuit dit punt kun je alle schoonheid van de stad bewonderen.
  3. De Grote Markt van Groningen mag zeker niet worden overgeslagen. Het bekende stadhuis van Groningen is gevestigd op de Grote Markt. Daarnaast is de Grote Markt omringd door verschillende horecagelegenheden. Erg gezellig om te genieten van een fris drankje of een lekker hapje met de groep  .
  4. Als je het over de mooie plekjes van Groningen hebt dan moet de Prinsentuin ook genoemd worden. De ommuurde tuin ligt achter hotel Prinsenhof. De Prinsentuin kan overdag gratis bezocht worden. Ontzettend leuk om hier dus even een kijkje te nemen samen met je groep.
  5. De Vismarkt in Groningen is ook een bekend begrip. Niet alleen op het Monopolybord, maar ook zeker voor de stad Groningen zelf! Er hangt een gezellige sfeer op het verticale plein. De Vismarkt behoort dus zeker tot de Groningen bezienswaardigheden die je samen met je groep gezien moet hebben tijdens het zoeken naar activiteiten in Groningen.


 Zijn jullie niet opzoek naar activiteiten in Groningen? Wellicht is dit dan interessant voor jullie  !


Over de schrijver
Reactie plaatsen