Antwoord op al jouw vragen!

Boekingen

Hoe boek ik bij bookedoo?

U kunt snel en eenvoudig online boeken. Door het plaatsen van de gewenste periode, het aantal personen en eventueel de gewenste provincie laat ons systeem automatisch mogelijke beschikbare accommodaties zien.

Via de kalender bij elk object kunt u de gewenste periode kiezen en/of wijzigen. Na het aanklikken van de aankomstdag sleept uw muis naar de vertrekdag. De gewenste periode is nu donkergroen getoond.

In sommige gevallen wenst u alleen een kort weekend (2 nachten vrijdag tot zondag) te blijven, terwijl de accommodatie alleen van vrijdag tot maandag wordt verhuurd. U ontvangt dan een 'foutmelding - Uw gewenste periode is korter dan het verplichte minimum aantal nachten'. Kies in dit geval voor een lang weekend in de kalender van vrijdag tot maandag. Daarna past u het aantal personen aan en u ontvangt automatisch de totaalprijs inclusief alle verplichte bijkomende kosten. Alle onze prijzen zijn inclusief Btw. Daarna klikt u op 'plaats boeking" en aansluitend completeert u uw contactgegevens.

Als u liever geen boeking online wilt verrichten, dan is ons klantenservice u graag van dienst via telefoon (0515-435060) of via email info@bookedoo.nl. Heeft u vragen of hulp tijdens het boeken nodig dan helpen wij u graag verder van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Hoe worden de prijzen berekend?

Zodra je een datum hebt ingevuld worden de prijzen getoond. Dit zijn de prijzen die je betaald. Er komen geen aanvullende kosten bij.

Bookedoo hanteert de laagste prijs garantie. Is een accommodatie elders goedkoper? dan betalen wij direct het verschil uit.

Mag ik een optie plaatsen?

Niet alle verhuurders accepteren een optie. Mocht u een optie willen plaatsen, neem dan contact met ons op. Een optie kan alleen maar telefonisch verricht worden. Een optie kan voor maximaal 24 uur geplaatst worden. U mag maximaal 2 opties plaatsen per groep. Opties kunnen wij in overleg ook verlengen. Wilt u graag de accommodatie eerst even vrijblijvend bekijken, dan kan dit alleen in combinatie met een optie.

Waarom is de accommodatie niet meer beschikbaar, terwijl op bookedoo het verblijf nog vrij is?

Het kan in een enkel geval voorkomen dat de boeking van uw verblijf niet door kan gaan omdat er onverhoopt toch geen beschikbaarheid is voor het verblijf van uw keuze. In een dergelijk geval nemen wij uiterlijk binnen 2 werkdagen nadat uw boekingsaanvraag is gemaakt contact met u op, waarbij we uiteraard ons best zullen doen om een passend alternatief aan te bieden.

Hoe veilig is het boeken via bookedoo?

Alle gegevens en informatie tijdens de gehele boeking zijn SSL beveiligd en worden door een versleuteld systeem aan ons CRM systeem gestuurd, Gegevens worden nooit aan derden gegeven. Neem een kijkje bij ons privacy beleid. Een rekeningnummer hoeft u niet aan te geven. U betaald direct aan de eigenaar.

Wat gebeurd er na een boeking?

Na een boekingsaanvraag wordt uw boeking binnen 24 uur door de verhuurder bevestigd. Het kan zijn dat de boeking niet door kan gaan door bijvoorbeeld onvoldoende beschikbaarheid, de klant voldoet niet aan eisen zoals vermeld staat op de site of door veranderingen van de prijs. Vanzelfsprekend wordt u in kennis gesteld via email over een bevestiging of afkeuring. Bij een bevestiging zal de verhuurder aansluitend binnen 5 werkdagen via email, telefoon of post contact met u opnemen en u alle informatie voor het verblijf en betaling toesturen.
In geval van een afkeuring, zullen wij via email of telefoon contact met u opnemen en u verdere alternatieven, als mogelijk, aanbieden.

Financiën en betaling

Hoe betaal ik bij Bookedoo?

Omdat wij alleen de bemiddelaar tussen de klant en de verhuurder zijn hoeft u aan ons niets te betalen. U betaalt direct aan de verhuurder. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

De verhuurder stuurt na het accepteren van uw aanvraag de betaling via de mail.

Moet ik een aanbetaling doen?

De meeste van onze verhuurders willen graag een aanbetaling tussen de 10% en 60%. Dit is echter afhankelijk van de verhuurder van het verblijf. U hoeft aan ons niets te betalen. Wanneer u een lastminute boekt, zult vlak voor aankomst alles moeten betalen.

De verhuuder neemt contact met u op na het accepteren van de boeking omtrent de betalingsvoorwaarden.

Zijn er ook bijkomende kosten?

Alle boekingskosten bij Bookedoo zijn weergegeven wanneer je de accommodatie boekt. Pas wanneer de aanvraag definitief bevestigd is door de verhuurder hoef je de kosten te betalen. Er zijn geen extra kosten.

                 

Annuleringsverzekering

Kan ik mijn reis bij jullie verzekeren?

Dat kan zeker! Wij bieden als aanvulling op alle accommodaties de optie om een annuleringsverzekering toe te voegen.

Hoe voeg ik de verzekering toe aan mijn boeking?

Heel simpel! Zodra jij jouw perfecte accommodatie hebt gevonden staat er op de boekingspagina de optie om de annuleringsverzekering toe te voegen aan de boeking.
Vervolgens ontvang je van ons een mail met daarin de vervolgstappen, zodat de gehele groep kan genieten van een zorgeloze vakantie!

Ben ik dan echt voor het hele bedrag verzekerd?

Jazeker! Je bent volledig verzekerd voor de reissom inclusief eventuele toeslagen die zijn (aan)betaald.

Hoeveel kost een annuleringsverzekering bij jullie?

Het afsluiten van de verzekering kost je 5% van de totale huursom.