arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom Gelderland de ideale vakantiebestemming is
22 april 2021 

Waarom Gelderland de ideale vakantiebestemming is

Gelderland is naar landoppervlakte, de grootste provincie van Nederland. Wanneer je aan deze provincie denkt, denk je gelijk aan de prachtige natuur van de Veluwe en de historische steden Arnhem en Nijmegen; de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en kronkelige dijkjes en rivieren en Rivierenland. Bekende steden in Gelderland zijn:

  • Nijmegen
  • Arnhem
  • Apeldoorn

In deze blog ga ik jullie vertellen wat voor leuke groepsactiviteiten er allemaal te beleven zijn in de provincie Gelderland. Deze provincie beschikt over een heleboel groepsaccommodaties. Ben je nog opzoek naar een geschikte accommodatie? Check dan ons aanbod groepsaccommodaties in Gelderland.

Inhoudsopgave
[[showindex]]

Kom tot rust in het bekendste nationale park van Nederland: De Veluwe

De Veluwe is het bekendste nationale park van ons land. Uiteraard ken je de big five van Afrika, maar ken jij ook Nederlandse big five al? De Nederlandse big five bestaat namelijk uit het Edelhert, de Ree, het wilde Zwijn, de Vos en de Schotse Hooglander. Al deze dieren kan je terugvinden op de Veluwe. Met 43 km aan fietspaden is dit nationale park uitstekend geschikt om op de fiets de verkennen. Stap op één van de witte fietsen of ga met een boswachter op pad. Wist je dat er meer dan 2000 herten rondlopen op de Veluwe?

Tip: Wanneer je slecht ter been bent, kleine kinderen bij je hebt of gewoon even geen zin hebt om te wandelen of te fietsen, is een huifkartocht over de Veluwe een perfecte oplossing. Maak bijvoorbeeld een prachtige huifkartocht door het Gelderse dorpje Otterlo op de Veluwe. In een luxe huifwagen word je rondgereden langs de bossen, heidevelden en het dorpje Otterlo. Een plek waar dit kan is de Beekse Hoeve , bekijk de website voor meer informatie.

Groepsaccommodaties in Gelderland, geniet van de natuur in de vluwe

Bezoek het prachtige Paleis het Loo

Paleis het Loo was tot 1962 de woning van Koningin Wilhelmina en is momenteel een museum van het Huis van Oranje-Nassau. Het is gelegen aan de rand van Apeldoorn. Onder leiding van een gids kan je de royale kamers met fraaie schilderijen bezichtigen. Het Paleispark telt acht prachtige wandelroutes van diverse lengtes die je dwars door de bosrijke omgeving leiden en voor de kleintjes zijn er speciale speurtochten uitgezet.

Paleis het Loo is een van de populairste attracties van de Veluwe. Hier ontdek je namelijk hoe de Koninklijke familie heeft geleefd en wat een prachtig paleis het is. Met een dagje uit naar Paleis het Loo ontdek je onder meer het paleis zelf, maar ook het museum, de stallen en koetshuizen en er is een paleiswinkel. Maar vergeet vooral niet door de prachtige bloementuin te lopen.

groepsactiviteiten in gelderland paleis het loo

Beleef Hanzestad Harderwijk

Ben je opzoek naar een leuke groepsactiviteiten voor tijdens je familieweekend? Bezoek dan Hanzestad Harderwijk. Harderwijk is een prachtige, historische én culinaire stad. Deze stad bruist van gezelligheid met diverse horecagelegenheden. De stad is voornamelijk bekend door het Dolfinarium. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en dit maakt het tot een uniek dagje uit voor echt iedereen. Er is van alles te zien en te beleven. Van speeltuinen tot dierenshows! Naast het dolfinarium heeft Harderwijk veel meer groepsactiviteiten te bieden zoals:

  • Huur een sloep en verken Harderwijk vanaf het water
  • Ga mountainbiken door het sprookjesachtige Leuvenumse bos
  • Maak een mooie stadwandeling en ontdek de historische binnenstad van Harderwijk
  • Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is

Groepsaccommodatie in Groningen de zeehondencreche pieterbuuren

Bezoek het Kröller Müller museum in Otterloo

Nederland telt in totaal iets meer dan 800 musea. Ruim 100 daarvan vind je in de provincie Gelderland en de meest bekende daarvan is het Kröller-Müller Museum. Midden in Park de Hoge Veluwe ligt al sinds 1938 dit museum. Naast ’s werelds één na grootste Van Gogh-collectie, huisvest het museum o.a. werken van Picasso, Mondriaan en Seurat. Ook bezit het museum een prachtige beeldentuin, zelfs één van de grootste in Europa. Het is een plek waar je op en top geniet van moderne kunst in verschillende vormen, maar ook van een goed kop koffie met wat lekkers in het museumrestaurant. Kortom, een ideale groepsactiviteit wanneer je weg bent met een zakelijke groep.

Ontdek één van de mooiste kastelen van Nederland: Slot Loevestein

Ben je nog opzoek naar een leuke groepsactiviteit met jouw schoolgroep? Bezoek dan één van de mooiste kastelen in Nederland: Slot Loevestein. Dit is een echt middeleeuws slot omgeven door een dikke muur een slotgracht en is ook nog eens heel mooi gelegen aan de rivier de Waal. Oude kastelen zijn voor kinderen altijd leuk. Ze doen een beroep op de fantasie, er zijn torens om te beklimmen en hoekjes om te schuilen. Het Middeleeuwse karakter van Slot Loevestein is grotendeels bewaard en je kunt er wandelen, speurtochten maken en tentoonstellingen bezoeken.

groepsactiviteiten in Gelderland kastelen en hanzesteden

Gelderland is een geweldige provincie waar veel te beleven valt voor jong en oud. Wanneer je met een groep op vakantie gaat in een groepsaccommodatie, kan het soms erg lastig zijn leuke activiteiten te bedenken. Hopelijk hebben jullie na het lezen van deze blog inspiratie gekregen, hoe jullie je weekendje weg of weekje weg met elkaar kunnen invullen. Is jullie vakantiebestemming niet in Gelderland, maar in een andere provincie in Nederland? Wellicht is dit dan ook interessant:

Over de schrijver
Reactie plaatsen